Tulburările de personalitate se caracterizează prin tipare comportamentale persistente și profunde, care determină o persoană să se comporte în mod foarte inflexibil și uniform în diferite situații. Aceste modele comportamentale împiedică adaptarea cu succes și flexibilă la cerințele vieții de zi cu zi.

Comportamentul persoanei cu o tulburare de personalitate se deosebește de restul prin faptul că reacțiile se abat semnificativ de la cultura persoanei obișnuite în ceea ce privește simțirea, gândirea, sentimentele și comunicarea. În cea mai mare parte, aceste tipare comportamentale înrădăcinate duc la probleme în relațiile sociale sau de muncă, creează anxietate în sufletul persoanei sau interferează în viața de zi cu zi și provoacă suferință subiectivă. Există, de asemenea, tulburări de personalitate care îi privesc mai degrabă pe ceilalți decât pe individul însuși.

De asemenea, neurolepticele sunt folosite pentru a calma, de asemenea, afecțiunea

Tulburări de personalitate. Trăsăturile principale

Tulburările de personalitate sunt persistente, adică nu pot fi schimbate cu ușurință. Tiparele comportamentale se stabilesc în timpul copilăriei sau al adolescenței și durează în diferite perioade ale vieții până la vârsta adultă. Tulburările de personalitate se manifestă, de obicei, în multe domenii diferite.

O tulburare de personalitate este adesea diagnosticată la vârsta adultă, adesea după vârsta de 25 de ani, deoarece o manifestare pe termen lung a tulburării este o condiție prealabilă. Dar chiar și în adolescență, unele trăsături ale unei tulburări de personalitate pot fi deja vizibile în mod clar. Iar dacă este posibil să se ofere intervenții externe, de exemplu, terapie, medicul poate presupune și evalua diagnosticul chiar mai devreme.

Terapia pentru pacienții cu tulburări de personalitate se desfășoară în mai multe etape și este foarte individualizată

Pe scurt, se poate spune că tulburările de personalitate sunt caracterizate de patru trăsături principale. Gândire distorsionată, inflexibilă, extremă, de exemplu gândire „alb-negru”, „totul sau nimic”, tip de gândire suspicioasă și altele. Reacțiile emoționale problematice, emoții excesiv de controlate, reglate, inhibate sau emoții excesiv de ușor de manifestat, fluctuante. De asemenea, persoanele care suferă de o tulburare de personalitate au controlul redus sau excesiv al impulsurilor.

Cum evoluează afecțiunea? Momentul în care poți observa că suferi de o problemă

Tulburările de personalitate sunt tratate oarecum diferit în diferite țări, iar împărțirea depinde puțin de clasificarea bolii folosită în țara respectivă, RHK-10, folosită în Estonia, sau DSM-V. Tulburările de personalitate sunt împărțite în cele mai tipice modele comportamentale bazate pe anumite trăsături de personalitate.