Gala Excelenței a luat naștere din dorința municipalității de a susține performanțele în educație și sport. Astfel, au fost premiați elevii și sportivii cu rezultate deosebite obținute în perioada 2021-2022.

În prima zi au fost decernate premii pentru peste 70 de elevi. Categoriile premiate au fost șefi de promoție, cea mai mare medie la evaluarea națională și bacalaureat, 10/materie bacalaureat, 10/materie evaluare națională și locurile I, II, III de la concursurile internaționale.

Cea de-a doua zi a reunit peste 50 de elevi turdeni cu rezultate de excepție la concursuri naționale, județene și interjudețene. Totodată, ne-am dorit să încurajăm și activitatea desfășurată de Clubul Copiilor. Așadar am oferit certificate de excelență tuturor celor care în 2021-2022 au participat la diverse concursuri.

Ultima zi de gală a fost despre sportivii noștri care au obținut medalii la nivel mondial, internațional și național.

Premiile din acest an au fost oferite cu ajutorul sponsorilor: NOVA POWER AND GAS, Electrogrup, Salina Turda, Nello Construct, Compania de Apă Arieș, DDD INSECTO, IAR CONCEPT STUDIO. Premiile acordate au fost diplome, medalii și premii în bani.

Matei Cristian, primarul municipiului Turda: „Prin aceste premii ne dorim să motivăm toți elevii să obțină noi performanțe atât la școală cât și în sportul pe care îl practică. Totodată, fie că vorbim de sportivi sau de elevi merituoși fiecare dintre ei merită aprecierea noastră. Pentru orice copil sau profesor este foarte important să se simtă apreciat pentru ceea ce face. Alături de echipa mea, încă din 2016, depun toate eforturile pentru modernizarea infrastructurii educaționale și sportive din oraș, dar pe lângă aceste demersuri consider că este foarte important să-i aducem în lumina reflectoarelor și să-i felicităm public pentru toate realizările. Ei sunt viitorul Turzii și merită toată recunoștința noastră. Îi felicit încă o dată pe toți și le doresc mult succes în tot ceea ce și-au propus!„