Tasnádi István Szilárd, un avocat clujean, este noul prefect al județului Cluj.

Mircea Abrudean a fost schimbat din funcția de prefect al județului Cluj, cu toate că a fost apreciat de trioul Tișe-Buda-Boc pentru munca pe care a depus-o. A fost trimis la București pe funcția de secreter general adjunct al Guvernului.

Cine este Tasnádi István Szilárd?

Tasnádi István Szilárd, membru UDMR este avocat de meserie, fiind avocat definitiv, membru al Baroului Cluj din martie 2016. Acesta are propriul birou de avocatură. Este membru al Comisiei de Etică și Disciplină al UDMR.

De asemenea este consilier juridic al UDMR.

Tasnádi István Szilárd a absolvit Facultatea de Drept din cadrul UBB și, de asemenea, a studiat un Master în Științe Penale și Criminalistică.

Ce spune senatorul Laszlo Attila?

Senatorul Laszlo Attila și-a exprimat pentru BZC opinia în legătură cu numirea unui membru UDMR la șefia Prefecturii Cluj.

„Este ceva normal. Acest lucru a reieșit în urma negocierilor politice și se încadrează inclusiv în criteriile stabilite la demararea negocierilor, în sensul că se încearcă o distribuire și o reprezentare a partidelor de la guvernare și în județ. Mai exact, dacă un partid are șefia Consiliului Județean, membrii celorlalte două formațiuni vor ajunge la prefectură. S-a ajuns la această variantă și mă bucur că am mai dărâmat un zid. Tasnádi István Szilárd este un jurist bine pregătit”, a spus Laszlo Attila, senator clujean.

coral