Un fost poliţist clujean, Sever Legian, va protesta în faţa sediului IPJ Cluj, nemulţumit de serviciul 112. El va protesta zilnic, timp de două ore, după ce, susține el, a fost prădat de hoţi şi poliţia clujeană, foştii săi colegi n-au intervenit. Sever Legian a protestat şi în alte rânduri, în situaţii în care s-a simţit nedreptăţit.

Două ore zilnic în protest

“Începând cu data de 30.11.2020, între orele 11 și 13 voi protesta în faţa I.P.J Cluj, pentru faptul că la solicitarea mea la telefonul de urgență 112, dispecera de serviciu m-a amenințat și a refuzat categoric trimiterea unui echipaj de poliție, pentru a ridica doi hoți care îmi încărcau lemnele de pe proprietate.Voi protesta în fiecare zi de luni până vineri până când se vor lua măsurile corespunzătoare împotriva celor vinovaţi”, spune fostul poliţist, potrivit Cluj24.ro.

El a prins hoţii, dar IPJ n-a intervenit

“Am fost 27 de ani polițist și am prins foarte multi hoți. Dar când am avut eu nevoie dispecera, a refuzat să-mi trimită echipaj de poliție. Într-o zi m-am dus la terenul meu situat în Cluj-Napoca, unde am găsit pe teren doi rromi care mi-au încărcat toate lemnele groase rezultate din tăierea a peste 100 de meri, în  vârstă de peste 50 ani.

Am sunat la 112 comunicând și solicitând un echipaj de poliție, comunicându-i dispecerei că am fost polițist. După aproximativ 20 de minute, duba cu cei doi rromi s-a pus în mișcare, iar eu am început urmărirea lor. Am sunat la 112 comunicând că aceștia s-au pus în mișcare, iar eu îi urmăresc și că încă nu a venit nici un echipaj. Dar dispecera mi-a închis telefonul. Am sunat din nou să comunic unde suntem și să îi solicit să trimită un echipaj să îi oprească, dar dispecera mi-a închis telefonul în nas.

Am sunat din nou să comunic unde suntem, solicitând din nou un echipaj. Dar dispecera m-a amenințat că la sosirea echipajului la mine le va solicita să mă sancționeze că am ținut telefonul 112 ocupat, închizându-mi din nou telefonul. Am mai sunat de 2 sau 3 ori, după care am ieșit din municipiul Cluj Napoca spre Florești. Am sunat la Secția 4 să mă ajute, dar nici un ajutor. Am sunat la Secția Florești, unde echipajul era la un eveniment la Piaţa Auto. Dar mi-au comunicat că după ce termină acolo vor veni la mine. Am ținut legătura cu echipajul din Florești, urmărind duba până în țigănimea din Florești. I-am urmărit din depărtare. Dupa aproximativ 15 minute a venit echipajul din Florești, care a luat măsuri”, îşi povesteşte aventura fostul poliţist.

Fostul polițist va fi sancționat

„La data de 5 septembrie a.c., un bărbat a sesizat prin intermediul SNUAU 112, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, cu privire la faptul că persoane necunoscute sustrag lemne de pe proprietatea sa. 

Ulterior, la data de 9 septembrie a.c., bărbatul şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la atitudinea operatorilor 112 şi a poliţiştilor care au intervenit la eveniment, motiv pentru care, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj –Biroul Control Intern au fost dispuse verificări, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt. 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că nu au fost săvârşite abateri disciplinare ori de altă natură de către operatorii 112 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, aceştia preluând toate apelurile efectuate de către bărbat, fiind direcţionate patrule din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca şi, ulterior, din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, care s-au deplasat la locurile indicate de apelant, unde au fost identificate persoanele în cauză şi luate măsurile legale. 
Mai mult decât atât, s-a stabilit că bărbatul a efectuat un număr de 6 apeluri către SNUAU  112 în intervalul orar 12.46 – 13.08, apeluri în care acesta a adresat injurii, cuvinte şi expresii jignitoare operatorilor 112, lucru evidențiat în urma ascultării apelurilor înregistrate.

Ca urmare a acestui fapt, bărbatul urmează a fi sancţionat contravențional în conformitate cu prevederile Legii 61/1991R”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. coral