Polițiștii clujeni au depistat, marți, un tânăr acuzat de o tentativă de furt din locuință.

”La data de 1 septembrie a.c., urmare a activităţilor informativ-operative şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un tânăr de 18 de ani, din comuna Jucu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat”, informează IPJ Cluj. 

Conform oamenilor legii, în jurul orei 05.30, cel în cauză, s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei în vârstă de 79 de ani, din comuna Jucu, unde, prin escaladarea gardului şi profitând de faptul că uşa de acces în locuinţă nu era asigurată, ar fi pătruns în interiorul imobilului, cu intenţia de a sustrage bunuri. 

Tânărul a părăsit în grabă imobilului, fără a sustrage vreun bun, întrucât în interior se afla proprietara gospodăriei, care l-a surprins pe acesta.

După circa 2 ore de la producerea evenimentului, femeia a sesizat autorităţile, iar la scurt timp, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla l-au depistat pe tânărul bănuit de săvârşirea faptei.

De asemena urma probatoriului administrat de către poliţişti, s-a stabilit faptul că la data de 28 august a.c., cel în cauză ar fi pătruns în acelaşi imobil, din care ar fi sustras suma de 800 de lei.

Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi furt, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. 

coral