Mario Draghi, premierul Italiei, nu exclude posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie pentru toată populația de vârstă eligibilă. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, unde s-a precizat că din septembrie persoanele vulnerabile vor primi și o a treia doză.

Guvernul i-a somat deja pe angajații din sistemul medical să se imunizeze dacă vor să-și păstreze locurile de muncă, o cerință asemănătoare fiind și pentru personalul din școli și universități, care din 1 septembrie trebuie să prezinte certificatul verde.

În absența actului, după cinci zile de absență fără motiv, se va trece la suspendarea contractului de muncă și a salariului. Autoritățile din Italia au ca obiectiv ca până la finalul lunii septembrie 80% din populație să fie imunizată.

Vaccinarea anti-COVID, obligatorie în Italia?! “Vom începe…”

În acest sens, mai mulți miniști vor ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie, în cazul în care pragul de 80% nu va fi atins până la finalul acestei luni. Până în prezent, 70% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani au primit cel puțin o doză, iar 63% au fost imunizați. De asemenea, din septembrie, persoanele vulnerablile.

“Vom începe inocularea celei de-a treia doze persoanelor fragile, în septembrie”, a declarat ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, aflat în conferința de presă, alături de premierul Mario Draghi.

Totodată, premierul Italiei a mai precizat că se pregătește extinderea utilizării pașaportului verde, obligatoriu pentru călătorii pe distanțe lungi, pentru acces la activități precum concertele sau arenele sportive. Acesta ar urma să fie obligatoriu și pentru personalul din școli.

coral