Grupul statuar Matei Corvin din Cluj-Napoca a fost vandalizat, joi, pe monument fiind înscris un mesaj cu o substanță de culoare neagră.

Polițiștii clujeni lau identificat ieri, în cursul serii, persoana care a  vandalizat statuia lui Matei Corvin, din Piața Unirii. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Satu Mare.

"În urma investigațiilor efectuate de polițiști a fost identificată persoana bănuită de fapta de distrugere constatată la data de 15 iulie a.c., când, pe suprafața unui monument istoric din Piața Unirii a fost înscris un mesaj cu o substanță de culoare neagră.

Activitățile derulate în sistem integrat ale polițiștilor municipiului Cluj-Napoca, Secției Regionale de Poliție Transporturi și Direcţiei Poliţie Locală Cluj-Napoca au condus la identificarea unui bărbat de 41 de ani, bănuit de comiterea faptei.

În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Grupul statuar Matei Corvin a fost vandalizat joi, pe statuie fiind aplicată litera T în fața cuvantului "REX", rezultând "MATHIAS T REX".

coral