Polițiștii din municipiul Turda au avut un weekend plin de activități, reușind să depisteze două persoane care circulau sub influența alcoolului și un pensionar care conducea o mașina neînmatriculată.

La data de 15 august a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un conducător auto în vârstă de 29 de ani, cetăţean străin, în timp ce se deplasa pe strada Castanilor, din municipiul Turda, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. 

***

La data de 16 august în jurul orei 03.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Iara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Clujului, din municipiul Turda, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. 

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

***

La data de 16 august a.c., în jurul orei 08.00, polițiști din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat un conducător auto de 73 de ani, din comuna Iara, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Făgetu Ierii, fără a avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. 

  coral