Persoanele care își încasează pensiile prin intermediul Poștei Române își vor primi banii cu întârziere în luna ianuarie, din princina sărbătorilor care au dat peste cap programul poștei. 

“Pentru luna ianuarie 2020, dată fiind perioada sărbătorilor de iarnă, se decalează cu câteva zile plata drepturilor bănești pentru beneficiarii ale căror drepturi se achită prin intermediul C.N. Poșta Română S.A.”, a transmis Casa Națională de Pensii.

Dacă în mod normal Poșta Română livrează pensiile în primele 15 zile ale lunii, în ianuarie acestea vor întârzia din cauza sărbătorilor care afectează programul poștei.

Astfel, pensiile vor fi livrate luna aceasta în perioada 10-20 ianuarie.

În cazul pensionarilor care nu sunt găsiți la domiciliu de către poștași, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie 2020, mai precizează Casa Națională de Pensii.

Întârzierile sunt valabile doar în cazul persoanelor care își primesc pensia prin intermediul Poștei Române. Cei care primesc pensia prin cont bancar nu vor fi afectați.