În anul 2019 Europa celebrează a 30-a aniversare a evenimentelor istorice din anul 1989, când Cortina de Fier a căzut.

Aveți povestiri, fotografii, scrisori, înregistrări, cărți poștale, jurnale, presă, afișe sau obiecte personale (carnete de student sau de partid, insigne de pionier, cartele de masă etc.) de la sfârșitul anilor ’80? 

Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, invită persoanele interesate să le împărtășească publicului larg în cadrul Zilelor Colecțiilor 1989, organizate la sediul central al bibliotecii, parter, în 9-10 iulie 2019, între orele 12.00 și 20.00. Toate mărturiile înregistrate în aceste zile vor fi digitizate și publicate pe site-ul proiectului, la adresa https://fbc.pionier.net.pl/zbiorki

Toți cei interesați de acest eveniment sunt invitați să contribuie la arhiva digitală care va înfățișa viața cotidiană de la sfârșitul anilor ’80, precum și aspecte din timpul evenimentelor din decembrie 1989. Această arhivă digitală va fi accesibilă global, prin intermediul Portalului Europeana, și va oferi posibilitatea generațiilor prezente și viitoare să înțeleagă mai bine istoria recentă și să vadă evenimentele dintr-o perspectivă diferită de cea oficială, devenind, totodată, un foarte util instrument de învățare și cercetare.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului Enrich Europeana despre care pot fi găsite informații la ACEASTĂ ADRESĂ.