Gândaci, mizerie, praf și rugină. Toate acestea au fost descoperite de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor la Spartan, unul dintre restaurantele favorite ale clujenilor. Au fost aplicate amenzi de 60.000 de lei.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi de zeci de mii de lei pentru fast-food-ul Spartan din Cluj-Napoca din cauza mai multor deficiențe constatate.

Pentru a verifica aspectele sesizate de un consumator, inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au efectuat o acțiune de control la operatorul economic SC Corebos SRL care deține fast-food-ul Spartan, în municipiul Cluj Napoca.

Inspectorii au identificat mai multe deficiențe:

 Folosirea unor preparate din carne fără elemente de identificare-caracterizare

 Modificarea stării termice a produselor

 Prezența gândacilor de bucătărie în colonii, în locație

 Folosirea unor vitrine pentru depozitarea produselor și preparatelor cu praf în exces, rugină și chedere pline de mucegai

Utilizarea unui mixer cu vopsea decojită și cu pete de rugină.

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat  3  amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsurile de oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Operatorul economic a dus la îndeplinire cu celeritate dispozițiile comisarilor clujeni, astfel încât la recontrolul care s-a desfășurat vineri, 30 decembrie, aceștia au constatat ducerea la îndeplinire a măsurilor complementare și au dispus redeschiderea unității.

Comisarii CJPC Cluj vor continua actiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare, mai spun autoritățile în domeniu. coral