Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat o conferință de presă vineri, 05 aprilie, ora 12:00, la Sediul Regional AUR din Piața Cipariu nr. 9 Cluj-Napoca.

Alături de deputatul Alin Coleșa, la conferință au participat, printre alții, și președinta organizației de femei, avocatul Geanina Cuc, precum și Alexandru Curea, reprezentantul mass-media al organizației clujene.

Alin Coleșa a declarat că vrea să oprească specula și mafia imobiliară la Cluj-Napoca, urmând să propună o lege prin care astfel de specule să fie interzise. „Așa cum există legi contra speculațiilor bursiere prin răspândirea de informații false pentru a crește sau scădea prețul anumitor acțiuni, așa ar trebui să fie regementat și domeniul imobiliar”, arată Alin Coleșa.

Potrivit acestuia, la Cluj-Napoca se construiește haiducește, fiind un oraș în care se construiește fără a se respecta coeficientul maxim de imobile/apartamente pe km2.

Tot conform deputatului, Primăria se acoperă oferind proiectele spre consultanță publică dar doar formal, în realitate populația nevând niciun cuvânt de spus.

Geanina Cuc alaturi de Alexandru Curea

Geanina Cuc alaturi de Alexandru Curea

Avocatul Geanina Cuc, președinta organizației de femei AUR, a discutat despre provocarea de a strânge 200.000 de mii de semnături pentru alegerile europarlamentare.

„Noi am încercat să obținem semnături în forma clasică, discutând cu omul, în stradă. Celelalte partide nu au avut nicio grijă de a strânge astfel de semnături. Noi le depunem mâne la BEC”

Aceasta a mai arătat că administrația publică nu a avut grijă nici de oraș, dar nici de cetățenii săi, adulți sau maturi. Avocata a adus în discuție și nevoia de prevenție și educație în ceea ce privește problema drogurilor din Cluj.

„În fiecare școală există tineri care consuma, care vând droguri, pur și simplu peste tot. Dar dacă este să întrebăm reprezentanții instituțiilor abilitate află că aceștia cunosc despre existența a doua două cazuri”

  coral