În cursul zilei de joi, 11 Aprilie 2024, a avut loc o dezbatere în localitatea Florești cu prezența unor figuri emblematice pentru AUR: dl. președinte George Simion, dl. președinte CNC Claudiu Târziu, eurodeputat Cristian Terheș, av. Gheorghe Piperea și prof. Avram Fițiu.
Evenimentul s-a bucurat de o participare activă, numărând peste 400 de persoane.

S-au abordat trei teme esențiale pentru înțelegerea direcției AUR în contextul european:

1. Importanța prezenței AUR și
participarea într-un număr cat mai mare la structurile UE este un pas necesar pentru a influența deciziile în favoarea poporului român.

2. Transparență și Competență:
Este esențial ca alegătorii să cunoască cine sunt candidații – oameni dedicați și capabili să aducă în Parlamentul European schimbarea dorită.

3. Angajamentul AUR la Nivel European:
Deși sceptici cu privire la anumite direcții ale UE, suntem hotărâți să ne asigurăm că prezența României poate avea o influență semnificativă. Vom promova politici care respectă tradițiile, istoria și valorile naționale, opunându-ne oricăror măsuri ce ne-ar transforma într-o ‘turmă’ fără spirit critic sau autonomie.

În contextul tensiunilor internaționale și riscul unui conflict, discursurile domnilor George Simion și Claudiu Târziu au subliniat necesitatea unei poziții ferme și unite a României. Este crucial ca cetățenii să înțeleagă „miza reală a alegerilor”.

Referindu-se la chestiuni precum migraţia, educaţia și influențele culturale, s-a subliniat importanța acestor alegeri în direcţionarea viitorului României.

Dl. Avram Fițiu a vorbit despre importanța ca România să își valorifice resursele agricole și să își promoveze produsele pe piața europeană, sub semnul calității și al tradițiilor autentice românești. Pe fondul unei Europe în care agricultura este o forță principală, România deține un potențial uriaș care, din păcate, nu este încă exploatat.

Puteți viziona întregul eveniment mai jos: