News Flash:

Conflict între Primăria Cluj-Napoca şi unul dintre cei mai mari producători de medicamente din ţară

2 Aprilie 2019
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
foto

Terapia a făcut o plângere prealabilă către Primăria Cluj-Napoca în care acuză instituţia de încălcare a dreptului de proprietate. 

Compania cere eliminarea unei prevederi din Regulamentului Local de Urbanism (RLU) prin care este obligată să cedeze gratuit 6.000 mp către municipalitate pentru lărgirea a două artere din localitate. 

În şedinţa Consiliului local Cluj-Napoca de marţi, 2 aprilie, va fi prezentată plângerea prealabilă a companiei Terapia, prin care se cere modificarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului şi a RLU.

Mai exact este vorba despre acele prevederi care prin care sunt instituite servituţi de utilitate publică  pe anumite terenuri private din oraş. Practic, proprietarii cărora le sunt impuse aceste servituţi, dacă solicită o autorizaţie de construire pe respectivele zone, trebuie să pună la dispoziţia Primăriei anumite parcele. În caz contrar, nu vor primi autorizaţiile solicitate.

În cazul Terapia, este vorba despre un teren de 6.000 mp aflat pe două artere intens circulate ale oraşului: str. Fabricii 124 şi Bd. Muncii 10. Primăria are nevoie de parcelele respective pentru a lărgi cele două străzi amintite.

Conform prevederilor atacate, Terapia rămâne în proprietatea terenului amintit, dar, de fapt acesta va fi ocupat de carosabilul lărgit.  În plângere se mai arată că legea civilă nu reglementează noţiunea de „teren rezervat pentru servitute de utilitate publică”.

Dacă primăria doreşte să lărgească arterele de circulaţie pe terenuri proprietate privată, unica modalitate legală pentru a face asta este exproprierea pentru utilitate publică, mai arată reprezentaţii companiei. În prevederea din PUG „nu se prevede niciun fel de despăgubire acordată proprietarului terenului care să compenseze lipsa de folosinţă”, spun avocaţii companiei.     

Dacă nu se dă un răspuns pozitiv cererii, compania susţine că va acţiona în instanţă, urmând să ceară daune pentru blocarea activităţii.

Sursa: adevarul.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

conflict primaria cluj-napoca producator multinationala medicamente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048864 (s)