Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Doda Pilii. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Operațiunile de întreținere vizează un sector de drum în lungime de peste 19 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 53+529 și 72+844.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E un alt drum de mare interes turistic pe care acționăm, pentru că e important nu doar să reabilităm și să modernizăm drumurile județene, ci să le și menținem în foarte bune condiții de circulație.

Drum judetean Doda Pilii

Drum judetean Doda Pilii

Astfel, sunt executate lucrări constând în întreținerea părții carosabile prin înlăturarea pietrișului și a criblurii de pe calea de rulare, curățarea platformei drumului de materialul adus de viituri, întreținerea acostamentelor, șanțurilor, podețelor și a zidurilor de sprijin, curățarea acostamentelor în dreptul parapetelor, aducerea la profil a acostamentelor, decolmatarea camerelor de cădere, precum și lucrări de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului.