Într-o nouă situație tensionată, un alt zbor operat de compania aeriană Wizz Air a fost anulat, creând frustrări în rândul călătorilor, în special că s-a întâmplat chiar în ziua în care România a reclamat compania la Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației.

Sâmbătă, România a luat decizia de a face o reclamație la Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației prin intermediul Ministerului Transporturilor, având în vedere problemele recente cu compania Wizz Air. Această instituție este responsabilă cu acordarea licenței pentru operațiunile aeriene ale companiei. Iar în aceeași zi în care secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mândrescu, a făcut anunțul privind reclamația, zborurile Wizz Air au creat necazuri pentru sute de călători români, stând în așteptare pentru o soluție.

Aceste evenimente aduc în prim-plan o situație tensionată între autoritățile române și compania Wizz Air, iar pasagerii nevoiți să facă față anulării zborurilor sunt afectați în mod direct de această dispută. Pe fondul îngrijorărilor legate de siguranța și calitatea serviciilor de transport aerian, astfel de incidente afectează încrederea publicului și reprezintă o preocupare pentru toți cei implicați în industria aviatică.

Astfel, zborul Cluj-Lyon (decolare la ora 18:25) și Lyon-Cluj (aterizare ora 0:10) a fost anulat. Sute de pasageri au rămas cu „ochii-n soare” atât pe Aeroportul Internațional Cluj, cât și pe Aeroportul francez din Lyon.

Wizz Air a întâmpinat, în ultimele luni, numeroase probleme cu privire la zborurile din România, printre care întârzieri mari, curse anulate sau chiar vânzarea mai multor bilete decât locuri disponibile. Nu este de mirare că, după o serie de plângeri, Wizz Air a fost reclamată de România, prin Ministerul Transporturilor, la Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, respectiv instituţia care a oferit licenţa companiei aeriene.