Un escroc notoriu în domeniul închirierilor din Cluj-Napoca, cu o istorie de înșelăciuni bine cunoscută, a fost pus sub arest preventiv în luna septembrie, în urma unei înșelăciuni comise împotriva unui tânăr de 24 de ani.

Conform polițiștilor, individul în vârstă de 35 de ani i-a făcut promisiuni tânărului că îi va asigura un apartament dacă acesta plătește o garanție de 2.000 de lei. Tânărul a efectuat plata, dar ulterior nu a mai reușit să închirieze apartamentul așa cum era convenit inițial.

„La data de 12 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție au dispus măsură retinerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 35 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Activitățile au fost derulate de polițiști în data de 11 septembrie a.c., când persoana vătămată, respectiv un tânăr de 24 de ani, a sesizat faptul că în perioada 27 – 29 iulie a.c., bărbatul de 35 de ani l-ar fi indus în eroare prin prezentarea ca adevărată a faptei mincinoase că în schimbul sumei de 2000 de lei îi va păstra și închiria un imobil situat în municipiul Cluj-Napoca. Astfel, persoana vătămată ar fi fost determinată ca în data de 29 iulie a.c. să remită suma de bani, ulterior neputând închiria apartamentul respectiv, conform înțelegerii. Astfel, în baza probatoriului administrat, în ziua următoare, respectiv 12 septembrie a.c., bărbatul de 35 de ani a fost depistat de polițiști și reținut pentru 24 de ore. Ulterior, pe numele acestuia, magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au dispus măsură arestării preventive pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Cluj.