Diplomatul Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, vorbește despre „paradigma” la care apelează oamenii politici din România: „am un băiat bun”.

„Am un băiat bun, iertați-mă, paradigma asta aproape n-aș vrea să știți că și atunci când se numesc miniștri apare această paradigmă. Am un băiat bun, miniștri, nu mai vorbesc de șef de agenții. Deci – repet – placa e atât de solidă, atât de puternică și îmi pare rău, cu tot respectul, inclusiv pentru tânăra generație care intră în politică. În mod evident, există un oportunism când intri în politică, vrei să faci carieră, dar nu imitând clișeele, despre care după aceea te revolți că uite cum conduc și uite încotro conduc țara. Deci, din acest punct de vedere, nu se poate ca o numire de partid să o accepți și să o respingi în 2 zile”, a declarat Diaconescu la Digi 24.

El a adăugat că „oricine sună primul la partid primește funcția”.

„Oricine sună de la partid pune pe cine sună primul, obține funcția, indiferent de ale lui probleme. Nicolae Ciucă nu om de onoare, așa îl știu eu. Deci, dar repet, pot să fie om de foarte mare, de onoare, dar trebuie să conduci un partid și ești în campanie electorală. Nu e vorba de Nicolae Ciucă, e vorba până la urmă de toți, inclusiv de Ciolacu (…) După ce se dobândește puterea, se schimbă și paradigma de putere. Dar până atunci, acolo e decizia”, a mai spus el.

 

coral