Procurorii clujeni încasează lunar sume exorbitante la care unii români pot doar să viseze, însă nici partenerii de viață ai acestora nu se lasă mai prejos. Mai jos puteți vedea cu ce se ocupă soții sau soțiile procurorilor clujeni, dar și ce sume le-au intrat în buzunare în anul precedent. 

Marius Claudiu Boțogan  este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj și împreună cu soția sa, Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, deține un teren intravilan, o casă în municipiul Cluj-Napoca și un autoturism marca Rover 75 din anul 2003. Cei doi magistrați au un venit anual în valoare de 394.887 de lei, respectiv 32.907 de lei pe lună și depozite bancare de peste 221.000 de lei. Cu toate acestea, nu au scăpat de datorii, având mai multe credite cu o valoare totală ce depășește 1,5 milioane de lei.

Procuroul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Adrian Florin Domnariu, este căsătorit cu Maria Cristina Domnariu. Cei doi lucrează în aceeași instituție, însă în domenii total diferite, soția acestuia fiind specialist IT, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Cei doi soți dețin două terenuri în localitatea Cuzdrioara jud. Cluj, două apartamente în Cluj-Napoca, un autoturism marca Ford Fiesta din anul 2012 și un autoturism marca Peugeot din anul 2018. Familia Domnariu are în conturi peste 300 de mii de lei, iar împreună cei doi câștigă anual suma de 284.148 de lei. 

Ana Maria Edu este procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, iar soțul acetaia a ales o meserie la fel de bănoasă. Marian Eugen Edu, încasează anual peste 420.000 de lei din cadrul firmei S.C Acorn IT SRL. Din declarația de avere a Anei Maria Edu rezultă că împreună cu partenerul de viață deține două terenuri în intravilan, o casă în comuna Florești și un apartament în municipiul Cluj-Napoca. De asemenea, familia Edu deține două autoturisme: un Citroen C5 fabricat în anul 2010 și un Fiat 500 fabricat în anul 2019. În conturile celor doi soți s-au adunat până acum 104.562 lei, însă figureaza și cu împrumuturi în valoare de 163.750 lei. Anual, familia Edu încasează 663.780 de lei, respectiv 55.315 lei/lună – o sumă colosală comparativ salariile medii din România. 

Pavel Fadei este prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar soția acestuia Iulia Fadei activează ca judecătoare în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca. În ciuda pozițiilor pe care le ocupă, cei doi magistrați nu dețin terenuri sau case. Singurul bun declarat fiind un autoturism marca Toyota. Ce mai probabil aceștia își țin banii la saltea, deoarece nu au nici măcar un cont deschis, în ciuda faptului că împreună încasează anual fabuloasa sumă de 333.159 de lei, respectiv peste 27.000 de lei pe lună.

Sebastian Dobrescu este procuror șef la Secția Judiciară din cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, iar soția acestuia, Simona Dobrescu este directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca. Potrivit declarației de avere, familia Dobrescu deține un teren intravilan în municipiul Cluj-Napoca, o casă cumpărată în anul 2012 tot în municipiul Cluj-Napoca, un autoturism marca Audi fabricat în anul 2017. Cei doi soți au împreună 11 depozite și conturi bancare care adunate depășesc cu brio suma de 200.000 de lei, iar veniturile anule încasate se ridică la suma de  287.980 lei.

Florin Mornăilă este procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Cluj, iar soția acestuia Ramona Mornăilă este judecătoare în cadrul Tribunalului Cluj. Cei doi soți încasează anual din salarii 464.567 de lei, dețin un teren, trei apartamente și o casă de vacanță. Secțiunea „bunuri mobile” este goală, însă la categoria „bunuri înstrăinate” pare un autoturism marca Audi A6, vândut în schimbul sumei de 124.800 de lei. În conturile celor doi soți s-a strâns suma de 73.000 de lei.

Ionuț Vasile este procuror șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Cluj, iar soția acestuia, Ramona Corina Vasile, este judecător în cadrul Curții de Apel Cluj. Funcțiile pe care le ocupă cei doi magistrați se reflectă în numărul impresionant de proprietăți pe care le dețin. Potrivit declarațiilor de avere, Ionuț Vasile și soția acestuia sunt posesorii a trei terenuri în intravilan, șase terenuri agricole și trei terenuri forestiere. De asemenea, cei doi magistrați mai dețin  o casă în comuna Călățele jud. Cluj și două autoturisme marca Hyundai și Peugeot. În conturile celor doi soți s-au adunat până acum aproximativ 300.000 de lei, figurează cu în împrumut în valoare de 715.051 de lei, contractat în anul 2019 pe care vor trebui să-l achite până în anul 2039, iar veniturile anuale încasate de cei doi magistrați se ridică la suma de 445.622 de lei, respectiv 37.135 de lei pe lună.  

Valentin Panțuru este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Acesta deține un autoturism marca SKODA, fabricat în anul 2018, dobândit prin cumpărare. La categoria „active financiare” a declarat un fond privat de pensie la NN Pensii Private, deschis în anul 2004, în valoare de 66.853 de lei și un depozit bancar deschis în anul 2019 în valoare de 9000 de euro. Valentin Panțuru are un credit bancar contractat în anul 2018 la BRD în valoare de 30.000 de lei pe care va trebui să îl achite până în anul 2028. Funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj îi aduce lui Valentin Panțuru 190.061 de lei anual. Veniturile familiei Panțuru sunt suplimentate de Simona Panțuru, soția procurorului, care este polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj de unde încasează anual 55.774 de lei. 

Familia formată din Teodor Pavelescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și Ancuta Pavelescu, judecătoare la Tribunalul Comercial Cluj este una cu totul atipică, având în vedere că cei doi nu dețin terenuri, case sau mașini. În conturile celor doi magistrați s-a adunat suma de 201.198 de lei, iar veniturile anuale se ridică la valoarea de 341.750 de lei. 

Procurorul General adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj Oana Camelia Teoc este căsătorită cu Flavius Cornelius Teoc, angajat al companiei SC Transnordic SRL. Cei doi dețin două apartamente în Cluj-Napoca, un autoturism marca Audi Q3, fabricat în anul 2019, 16 conturi și depozite bancare atât în valută cat și în lei, fiind vorba despre peste 200.000 de lei și aproximativ 30.000 de euro. 

Constantin Florin Toloargă este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. În declarația sa de avere se arată că deține două autoturisme marca Citroen: unul din 2006, celălalt din 2016, ambele dobândite prin cumpărare. Toloargă are un fond privat de pensii deschis în anul 2009 la Allianz-Țiriac Pensii Private SA, în valoare de 74.536 de lei, un cont curent deschis în anul 2012 la BRD în valoare de 8000 de lei și un cont curent deschis în anul 2017 la Banca Transilvania în valoare de 5000 de lei. Nu figurează cu datorii, iar funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj îi aduce lui Constantin Florin Toloargă un venit de 187.905 de lei anual, la care se adaugă veniturile anuale încasate de soția sa, Oana Maria Toloargă, în valoare de 50.904 de lei din calitatea sa de consilier în cadrul Serviciului de Probațiune Cluj.

În scurta noastră analiză am observat că mai bine de jumătate din procurorii clujeni sunt burlaci, nu și-au oficializat relațiile în fața ofițerului stării civile sau omit să-și treacă partenerii de viață în declarațiile de avere. Despre aceștia Gazeta de Cluj va scrie în edițiile viitoare. Până atunci rămânem cu o concluzie amară: magistrații clujeni se pricep de minune să absoarbă banii publici, însă de cele mai multe ori au dezamăgit prin activitatea lor, lăsând cetățenii cu un gust amar. În spatele dosarelor încheiate cu achitări definitive în urma unor procese ce au ținut ani de zile a stat un procuror care și-a pus ambițiile și interesele personale mai presus de binele cetățenilor sau care a ascultat cuminte ordinele superiorilor și n-a mișcat un deget. 

Sursa: Gazeta de Cluj coral coral