În dimineața zilei de astăzi, 20 iulie, a avut loc o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, pe fondul problemelor apărute în comunitatea de pe strada Margaretelor. Având în vedere că până în acest moment au fost depistate 15 persoane cu COVID-19, se iau următoarele măsuri, suplimentar celor luate până acum:

– Poliția patrulează permanent în zonă pentru a informa populația cu privire la pericolul răspândirii virusului și pentru a limita deplasările; în momentul de față, legea nu permite luarea unor măsuri mai dure, astfel că nu se poate interzice ieșirea persoanelor din comunitate și nu se poate impune izolarea, motiv pentru care recomandăm ferm să reduceți deplasările în această perioadă!

– Asistentul social, asistentul comunitar și mediatorul sanitar sunt în teren, în mijlocul comunității, unde toți locuitorii sunt ținuți sub observație pentru a se limita răspândirea virusului;

– Se fac în continuare teste în comunitate la toate persoanele care au avut contact cu cei depistați pozitiv și este în curs o anchetă epidemiologică;

– În cursul zilei de astăzi se vor distribui gratuit măști tuturor membrilor comunității de pe strada Margaretelor;

– În toate instituțiile publice sunt menținute măsurile de prevenție și se respectă cu strictețe, acestea funcționând în parametri normali. Orice alte informații apărute în spațiul public sunt menite să inducă panică;

– În contextul acestei situații, a fost anulat Festivalul de Folclor și nu vor mai fi permise nici un fel de adunări publice.

Focarul a fost localizat DOAR în comunitatea de pe strada Margaretelor. Din informațiile pe care le avem, toate persoanele depistate pozitiv au participat săptămâna trecută la o adunare religioasă care a avut loc în comunitate, pe strada Margaretelor. Astfel, s-a dispus și dezinfectarea sălii în care a avut loc adunarea.

 

Recomandăm cetățenilor să evite contactul cu această zonă și să respecte cu strictețe măsurile de igienă și de distanțare socială. Este important ca populația să înțeleagă că ne confruntăm cu un real pericol și luăm toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea virusului în alte zone din oraș.

Vă rugăm insistent să dați dovadă de responsabilitate! Dacă aveți simptome, nu circulați și nu expuneți și alte persoane. Sunați la medicul de familie sau la 112. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur!