Dacă micuțul dumneavoastră suferă de nas înfundat și are o răceală, fie puternică, fie trecătoare, este indicat să îl ajutați să respire mai bine cu un aspirator nazal. Din cauză că există o mulțime de produse din această categorie pe piață, poate fi greu să vă decideți asupra celui mai potrivit. De aceea suntem noi aici, pentru a vă vorbi despre cel mai simplu de folosit și delicat aspirator nazal pentru copii, și anume Batista Bebelușului. În rândurile ce urmează vă vom prezenta produsul pe larg, pentru a vă convinge de avantajele sale. Să începem!

Batista Bebelușului este un produs românesc, de la firma Arianna, ce este companionul perfect al părinților de pretutindeni în congestia nazală la copii. Acest aparat este folositor și se poate conecta la aspiratorul casnic, pentru o mai bună aspirație a mucozităților. Este indicat pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 luni și 1 an, întrucât ei nu pot scăpa de unii singuri de secrețiile nedorite. Acest produs vine simplu, cu o singură seringă de lavaj nazal și un cap de aspirație, sau la set, cu două astfel de ustensile. Înainte și după fiecare folosire, vă recomandăm să sterilizați capetele care se introduc în năsucul celui mic, pentru a-l feri de microbi 100%. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți capetele marcate cu A, după cum veți citi și în instrucțiuni, și să spălați cu apă și săpun cealaltă parte a dispozitivului, pentru protecție cât mai ridicată. Acum că ați aflat cum se folosește Batista Bebelușului, un produs ce poate fi comandat si de pe Emag, vrem să vă vorbim și despre cum se execută aspirația nazală, astfel încât să nu întâmpinați niciodată probleme. Apoi continuăm cu avantajele utilizării produsului.

 • Cum se execută aspirația nazală?

Aspirația nazală se execută întotdeauna numai în poziție verticală. Este indicat ca prichindelul familiei să țină gura deschisă, pentru a evita posibilele înfundări ale urechilor, din cauza presiunii. Spălați cu apă din abundență aparatul înainte și după folosire, exact cum am menționat și mai devreme. Conectați apoi dispozitivul la aspiratorul casnic. După ce introduceți capătul de aspirație într-una dintre nările micuțului, puteți porni aspiratorul la cea mai slabă putere. Nu este indicat să folosiți altă treaptă de putere mai mare, fiindcă nu numai că vă veți speria copilul, dar se poate să îl și puneți în pericol. Aspirați cavitatea nazală ori de câte ori este nevoie, până la desfundarea completă sau la dispariția definitivă a răcelii. Utilizați aparatul cu pauze scurte între sesiuni, pentru a nu-l extenua pe cel mic. Iar dacă bebelușul dumneavoastră este mai năzdrăvan sau tinde să se sperie mai ușor, puteți încerca următoarele variante de distragere a atenției. Rugați-vă partenerul să îl amuze pe prichindel cu jucăria sa preferată, să îi cânte un cântecel de leagăn, sau să îi arate desenele animate favorite. Astfel, atenția sa fiind îndreptată spre altceva, dumneavoastă vă veți putea continua treaba în liniște. Partea dificilă va fi la început, când copilașul nu va fi obișnuit cu aparatul și, probabil, se va înspăimânta de situație. Însă, odată ce se va obișnui cu această rutină de curățare, va fi floare la ureche să îi desfundați nasul.

 • Avantajele utilizării aparatului

Batista Bebelușului vine cu o mulțime de avantaje, printre care și:

 • Îmbunătățirea șimtului mirosului și a gustului
 • Tratarea sinuzitei și rinitei + prevenirea rinitei alergice
 • Ajută la reducerea tusei și sforăitului
 • Desfundarea profundă a nasului
 • Îmbunătățirea sănătații nazale și a sinusurilor
 • Ajută la reducerea dependenței de medicamente decongestionante și antibiotice
 • Hidratarea țesuturilor nazale
 • Prevenirea infecțiilor respiratorii
 • Ajută la reducerea sângerărilor nazale

Iată că am ajuns și la final. După toate informațiile aflate de la noi, tot ce vă rămâne de făcut este să căutați acest produs în mediul online sau în farmacia din apropiere și să nu ezitați să îl cumpărați. Acum că știți cu exactitate ce este, la ce folosește, cum se utilizează și ce avantaje aduce odată cu aceasta, îl puteți integra cu încredere în rutina zilnică de curățare a celui mic. Dar dacă încă nu v-ați decis, mai navigați puțin paginile virtuale și forumurile pentru mai multe sfaturi. În final, sigur veți face cea mai potrivită alegere pentru bebelușul dumneavoastră.