Cu toate că ziua copilului nostru ne bucură, știind cu câtă încântare și nerăbdare așteaptă să întâmpine surprizele ce-i vor fi, cu siguranță, pregătite, uneori ne putem surprinde compleșiți de numărul de lucururi pe care le avem de organizat. Până la urmă, este sarcina noastră ca, prin forțe proprii sau delegând ajutoare, să ne asigurăm că în ziua marelui eveniment toate lucurile merg „ceas”.

Ne dorim să-ți oferim o mână de ajutor pentru a face ca magia să se întâmple, așa că ne-am gândit să-ți împărtășim câteva idei pentru cea mai problematică chestiune pe care o ai de rezolvat înainte de ziua evenimentului: divertismentul pentru copiii prezenți. Iată cum și-ar dori cei mici să arate petrecerea de ziua lor.

„Să mergem într-un loc nou și special!”

Desigur, ne este mai la îndemână să organizăm petrecerea în propria casă sau în părculețul de peste drum. Însă, dacă vrei ca petrecerea aceasta să fie cu adevărat specială, ia în calcul să organizezi totul într-un loc în care cei mici ajung mai rar – grădina zoologică, ferma animalelor, Destiny Park, grădina botanică, într-un parc ce îți pune la dispoziție diverse carusele și atracții (cum ar fi Orășelul Copiilor), sau chiar  un parc acvatic, în funcție de anotimp și gusturile copilului.

„Vreau să le întâlnesc pe Ana și Elsa!”

Copiii au foarte multă imaginație, iar cerințele lor ne pot lua prin surprindere, nu-i așa? Desenele animate ocupă un loc special în inima fiecărui copil, iar aceștia pot ajunge să îndrăgească atât de tare anumite personaje, încât să-și dorească să le întâlnească în carne și oase. Ei bine, nu te îngrijora, chiar și cu această cerință o poți scoate la capăt.

Probabil că nu ai în plan să faci prea curând o excursie la Disneyland în care copilul tău să întâlnească versiunea cea mai apropiată de realitate a personajelor din basme și din desenele animate. Următoarea variantă ar fi să apelezi la serviciile unor animatori petreceri copii. Dacă alegi cu grijă animatorii potriviți, vei fi surprinsă de cât de bine se va înțelege copilul tău cu personajul preferat în viața reală și de cât de repede acesta va sparge gheața și se va împrieteni cu toți copiii de la petrecere.

Pe lângă aceasta, animatorul pentru copii vine pregătit cu o mulțime de jocuri pe placul copiilor, cu muzică, baloane pentru modelaj, tatuaje temporare pe bază de apă, trusa de pictură pe față, și multe alte surpize pentru cei mici, în funcție de pachetul pe care îl stabilești dinainte cu firma de organizat petreceri.

„Vreau să fie multe baloane, să știe toți că e ziua mea!”

Aproape că ne este imposibil să ne imaginăm o zi de naștere fără baloane, indiferent de vârsta sărbătoritului. Copiii, în special, sunt fascinați de acestea. Ele creează instantaneu atmosfera de sărbătoare și le transmit invitaților energie pozitivă.

Ce îți recomandăm noi în acest sens este să creezi decorațiuni din baloane colorate sau să apelezi la ajutorul unei firme specializate, care le va realiza potrivit cerințelor tale. Găsești o sumedenie de filmulețe pe YouTube care te invață cum să împletești o arcadă din baloane în 15 minute, cu materiale pe care le găsești în majoritatea hipermarketurilor. 

Decorațiunile din balane îți fac copilul să se simtă în lumina reflectoarelor. Ele îi anunță pe toți cei prezenți că are loc un eveniment deosebit, pentru o persoană deosebită. De asemenea, un mic aranjament din baloane este photo corner-ul ideal în care să imortalizezi frânturi din emoția zilei, alături de oameni dragi ție și copilului tău. 

„Vreau muulte dulciuri!”

Știm, prețuiești sănătatea copilului tău și îi oferi zi de zi alimente și gustări sănătoase, hrănitoare, consistente. Te felicităm pentru că faci eforturi să îi oferi copilului tău tot ce este mai bun și că reziști cererilor sale constante pentru mai mult dulce.

Însă, în cazul unei zile speciale din viața lui, cum ar fi ziua de naștere, încearcă să fii mai puțin riguroasă și să îi oferi gustările care îi plac cel mai mult. Pe lângă tortul pe care îl vei servi la final, îți sugerăm să pui gustări dulci la îndemâna copiilor pe tot parcursul evenimentului. În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți realiza un candy bar cu bunătăți alese împreună cu cel mic, poți închiria o mașină de făcut vată de zahăr, o mașină de făcut popcorn sau o tonetă de înghețată.

Organizarea unei petreceri pentru copii nu e chiar floare la ureche, dar suntem siguri că și tu ți-ai recunoscut copilul în cel puțin două dintre cererile de mai sus. Așadar îți va fi mult mai ușor să faci alegerile potrivite. Spor la pregătiri!

Sursa foto: happytoddlerplaytime