Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat care este modalitatea prin care anumiți români se pot pensiona cu cinci ani mai devreme, fără a suferi penalizări. Totul este posibil odată cu intrarea în vigoarea a noii Legi a pensiilor.

Ministrul Bucura-Oprescu a explicat faptul că românii se pot pensiona anticipat, dacă au un stagiu contributiv de 40 de ani.

Conform sursei citate, bărbații se pot pensiona chiar și la 60 de ani, dacă au un stagiu de cotizare de 40 de ani.

„Noua lege a pensiilor vine cu reducerea vârstei de pensionare pentru femei. Pentru fiecare copil născut şi crescut, eu ca mamă beneficiez de reducere la vârsta de pensionare cu şase luni, doi copii cu un an, şi aşa mai departe până la şapte copii.

În ce priveşte pensia anticipată, este important ca românii să ştie că, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu cinci ani mai devreme.

Dacă eşti bărbat şi ieşi la pensie la 65 de ani, te poţi pensiona la 60 de ani dacă ai stagiu de 40 de ani”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii: „Noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine munceşte mai mult”

„Este important ca românii să ştie că, dacă munceşti mai mult, primeşti mai mult, dacă ai venituri contributive mai mari, câştigi o pensie mai mare.

La peste 25 de ani stagiu cotizare, vei avea pensie mare, dacă veniturile declarate sunt mai mari, este foarte important ca pensionarii şi salariaţii să ştie asta, noua lege a pensiilor este şi despre mine, copiii noştri.

Noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine munceşte mai mult, puncte asimilate pentru studii şi încurajează natalitatea, concediul de maternitate sau paternitatea, care este stagiu contributiv”, a mai spus ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit romaniatv.net.