Planificarea unei nunți este o experiență memorabilă, dar vine la pachet și cu o mulțime de provocări (în special dacă planifici într-un timp scurt și cu buget limitat). Cu toate acestea, există modalități eficiente prin care poți organiza un eveniment de neuitat, chiar și cu un buget mai restrâns. În acest articol, îți vom prezenta câteva idei practice pe care să le iei în calcul atunci când organizezi nunta.

1.Stabilește un buget clar

Este foarte important să stabilești împreună cu partenerul ce buget puteți să alocați pentru evenimentul vostru. Bineînțeles, pot să apară și cheltuieli neprevăzute, dar pentru astfel de situații poți lua în calcul un credit de nevoi personale pentru nuntă. Stabiliți împreună care sunt prioritățile, lucrurile fără de care nu vă puteți imagina acest eveniment și alcătuiți o listă separată pentru alte dorințe.

În general, primul pas este să dai avansul la locație ca să rezervi restaurantul pentru ziua aleasă. Dacă nu dispui de suficiente fonduri, poți să iei în calcul împrumutul și să returnezi banii după nuntă. Dar nu trebuie să uiți nici de găsirea unui fotograf priceput care să imortalizeze momentul. Nu în ultimul rând, muzica este esențială deoarece îți dorești ca toți invitații să ți se alăture pe ringul de dans.

2.Planifică nunta în afara sezonului

Cele mai populare luni pentru nunți sunt cele de vară, însă și prețurile sunt pe măsură în această perioadă deoarece există o cerere foarte mare. De asemenea, dacă planifici din scurt, este posibil să nici nu mai găsești disponbiilitate pentru sala de evenimente dorită deoarece este mai mult ca sigur ocupată. Așadar, poți alege să organizezi ceremonia în afara sezonului de vârf ca să economisești bani sau să optezi pentru o altă locație mai accesibilă.

3.DIY – do it yourself

Sunt o mulțime de lucruri care țin de nuntă pe care le poți face chiar tu ca să nu mai plătești în plus. Un astfel de exemplu sunt invitațiile deoarece poți face unele personalizate, scrise manual. Dacă vrei totuși să fie imprimate, le poți face pe platforma Canva folosind acest ghid.

În acest capitol intră desigur și decorațiunile. Cumpără materialele și realizează diverse obiecte decorative care să înfrumusețeze locația. Având în vedere că le faci chiar tu, ulterior poți să le păstrezi și să le folosești la botez sau cu altă ocazie (ori chiar să le închiriezi altor persoane care au nevoie).

4.Închiriază în loc să cumperi

De la rochia de mireasă, costumul mirelui și până la decorațiuni (în cazul în care nu ai timp să le faci chiar tu), este de departe mult mai avantajos din punct de vedere financiar să le închiriezi în loc să le cumperi. Rochia de mireasă este de regulă destul de scumpă însă o porți o singură dată. Astfel, cel mai bine e să iei în calcul și această opțiune când bugetul este mai restrâns. 

Photo: Shutterstock coral