Omul de afaceri Ovidiu Turcu transformă Dacia Service de pe Dorobanților în clădiri de birouri și locuințe. Planul Urbanistic Zonal a fost avizat de comisia de urbanism.

Proiectul a fost realizat tot de Arhimobil, firma președintelui Comisiei de urbanism, Adrian Iancu, la fel ca în cazul proiectului de la platforma Mucart despre care Ziua de Cluj a scris deja.

Practic pe terenul de 9.400 de metri pătrați de pe strada Dorobanților numărul 84 se propune ridicarea a două imobile.

În prezent pe aceste parcale se găsesc ”construcții de tip hală, care sunt propuse spre demolare, în care se desfășoară activități de tip service și reprezentanță auto, birouri și alimentație publică” se arată în documentație.

Prin PUZ se propune instaurarea unei noi unități teritoriale de referință pe terenurile studiate și anume UTR M Dacia. Se propune realizarea a două imobile. Unul cu funcțiunea predominantă de birouri cu regim de înălțime 2S+P+7+R și unul cu funcțiunea predominantă de locuire colectivă, cu regim de înălțime: 2S+4D+P+8 (raportat la strada Episcop Nicolae Ivan fostă Coastei) sau S+D+13 (raportat la strada Dorobanților)”, se precizează în documentație.

Ce oferim noi prin proiect sunt 75 de locuri de parcare, care vor fi cu acces public contra cost”, a spus Adrian Iancu.

În documentație se precizează că locurile de parcare vor fi la nivelurile subterane ale celor două clădiri.

Primarul Emil Boc s-a declarat mulțumit de propunere. ”75 de locuri de parcare este foarte bine în acea zonă”.

La imobilul de birouri din Calea Dorobanților se va intra de pe această stradă prin realizarea unui acces carosabil cu lățimea de 6 m și a unui trotuar pietonal, cu lățimea de 2 m. La imobilul de locuințe din partea din spate a terenului se va ajunge din strada Episcop Nicolae Ivan, unde se propune realizarea unui acces auto pe rampă la nivelurile destinate parcării mașinilor și accese pietonale.

Prin construirea celor două blocuri,  POT-ului crește de la 37 la 60%. Spațiile verzi vor fi amenajate pe 20% din suprafață.

Comisia nu aavut niciun fel de propuneri, iar proiectul a obținut avizul.