SSM este o componentă importantă a Protecției Muncii, domeniu care are ca principal scop crearea unor condiții de lucru optime și sigure pentru personalul societăților active de pe teritoriul țării. Acesta este reglementat prin lege și este obligatoriu pentru toate companiile care au minim un angajat, fiind alcătuit dintr-un set de reguli și măsuri ce trebuie adoptate pentru a diminua pe cât posibil riscurile profesionale specifice unui anumit tip de activitate profesională. Descoperă oferta de servicii SSM oferită de Outstand și beneficiază de ajutor de specialitate în vederea creării unui spațiu de lucru sigur pentru personalul companiei tale: https://outstand.ro/servicii-ssm/!

Te ajută să identifici pericolele aferente activității prestate

Un prim pas în conturarea unui spațiu de lucru sigur îl reprezintă identificarea și evaluarea factorilor de risc derivați din activitatea prestată. Orice acțiune de sporire a siguranței efectuate ulterior pleacă de la aceste pericole catalogate în funcție de gravitate și amploare ceea ce înseamnă că evaluarea trebuie făcută de către persoane specializate care cunosc modul în care trebuie să verifice fiecare detaliu. În acest mod se obține siguranța faptului că nu există elemente care au fost neglijate și care ar putea cauza daune imprevizibile și greu de gestionat ulterior.

Îți oferă soluții de combatere a acestora

După ce s-a întocmit o listă detaliată a tuturor aspectelor care trebuie îmbunătățite în vederea creșterii siguranței la locul de muncă, responsabilii SSM vor putea dezvolta și implementa măsuri și acțiuni de diminuare a riscurilor descoperite. De la instruirea angajaților, la întocmirea normelor SSM sau echiparea corespunzătoare a spațiilor de lucru, toate acestea fac parte dintr-o abordare completă de Protecția Muncii care urmează întocmai prevederile legale.

Asigură dotarea spațiilor de lucru cu echipamentele de protecție necesare

În responsabilitatea specialiștilor SSM intră echiparea angajaților cu elemente specifice de protecție și amenajarea bancurilor de lucru în așa fel încât pericolul de accidentare sau de îmbolnăvire să fie minimizat. De la furnizarea de truse de prim ajutor, extinctoare, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru siguranța personalului, la montarea unor panouri de protecție pentru a delimita eficient spațiul pentru fiecare activitate, toate acestea sunt ajustate în funcție de riscurile identificate inițial.

Eviți sancțiuni dure în urma unor controale de specialitate

Chiar dacă rolul principal al serviciilor SSM este de a crea un mediu de lucru optim și sigur pentru personal, acestea sunt necesare și pentru a obține rezultate bune în urma controalelor ITM. În cazul în care organele specializate descoperă nereguli sau abateri de la regulile generale, acestea pot aplica sancțiuni variate, de la amenzi mari, la suspendarea activității pentru perioade determinate în funcție de gravitatea problemelor identificate.

Cine se ocupă de implementarea și verificarea respectării măsurilor SSM

Legea permite internalizarea serviciilor de Securitate și Sănătate în Muncă, însă pentru a putea face acest lucru ai nevoie de personal pregătit în acest sens. În caz contrar există riscul ca anumite reglementări sau noutăți legislative să nu fie implementate corespunzător sau la timp ceea ce poate fi interpretat ca o abatere de la lege în urma unui control. Pentru a evita această situație, alegerea ideală o reprezintă colaborarea cu o firmă de specialitate care să ia grijile și stresul aferente acestui domeniu de pe umerii tăi.

O echipă de specialiști se va ocupa de tot ce înseamnă evaluarea și combaterea riscurilor, pregătirea și instruirea personalului, echiparea spațiului în vederea diminuării pericolelor de accidentare și îmbolnăvire și multe alte proceduri care au ca scop crearea unui spațiu de lucru cât mai sigur și evitarea daunelor materiale ce ar putea apărea în cazul unei situații de urgență gestionate eficient.

Dacă ești în căutarea unei firme căreia să îi predai întreaga responsabilitate SSM, Oustand te așteaptă cu un portofoliu vast de servicii și personal cu peste 15 ani de experiență care îți garantează o abordare personalizată, sigură și eficientă!