Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut oaspete pe rectorul Universității din Wurzburg, prof. univ. dr. Paul Pauli, împreună cu o delegație a universității germane. Dincolo de întâlnirile la nivel de rectorat, au avut loc o serie de întâlniri la nivel de facultăți și la nivelul liniei germane de studiu.

„Vizita a fost una specială și emoțională! Profesorul Paul Pauli este un psiholog remarcabil și împreună am pornit acum peste un deceniu „cuburile virtuale” la UWurzburg și UBB, având de atunci colaborări foarte strânse. Acum, că amândoi suntem și rectori de universități, colaborările se vor extinde pe toate palierele, așa cum am discutat și stabilit în timpul vizitei”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

O delegație UBB va vizita Universitatea din Wurzburg anul viitor și, ținând cont că ambele universități fac parte din consorțiile de elită ale universităților de cercetare avansată din România, respectiv Germania, se va analiza și posibilitatea organizării unei întâlniri de lucru între aceste consorții: U15 (Gemania) și Consorțiul Universitara (România – rectorul UBB fiind și președintele în exercițiu al Consorțiului Univesitaria).