Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a exercitat prerogativele sale în calitate de președinte al partidului SOS România, semnând Decizia de suspendare a soțului său, Dumitru Silvestru-Șoșoacă, din funcția de Prim-Vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice, potrivit strictsecret.substack.com

Partidul S.O.S România, în care Diana Șoșoacă e membru, este creditat cu 5% în ultimele sondaje. Senatoarea l-a suspendat pe soțul său din funcția de prim vice-președinte, iar, după unele surse, cel mai probabil urmează divorțul.

„Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat a trebuit să-l suspend din funcția de prim vice președinte! Ca semnătura lui să nu mai însemne nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, a declarat Șoșoacă la Iași.

Iată momentul în care doamna Sosoaca anunță “cumplita” veste,  sâmbătă, la Iași unde a avut loc o conferință politică a partidului:

Dumitru Silvestru-Șoșoacă, acuzat că ar fi încălcat Statutul partidului
Ca urmare a acestei decizii, Dumitru Silvestru-Șoșoacă a fost notificat cu privire la obligația de a preda în termen de 48 de ore toate documentele și bunurile partidului, inclusiv acte originale, registre, ștampile, precum și orice alte documente sau materiale relevante, printre care adeziuni și procese-verbale, pe care le deține.

Motivația din spatele suspendării se bazează pe acuzații repetate conform cărora Dumitru Silvestru-Șoșoacă ar fi încălcat Statutul partidului și deciziile luate de organele de conducere ale SOS România. Conform prevederilor din Decizie, Biroul Executiv Central al partidului va examina „situația” soțului senatorului și va lua măsurile necesare în consecință.

Pe lângă aceasta, Dumitru Silvestru-Șoșoacă este obligat, potrivit Deciziei, să se abțină de la orice acțiuni care ar putea denigra partidul sau membrii acestuia, altfel fiind avertizat că va fi supus sancțiunilor legale.

Silvestru Șoșoaca este foarte apreciat în partid pentru bunul sau simț, iar senatoarea l-ar fi umilit în trecut în public de mai multe ori, lucru care rezultă din mai multe conversații dintre cei doi soți pe grupurile de whatsapp ale partidului, potrivit  strictsecret.substack.com.

Dar Silvestru Sosoaca a înfruntat-o mai mereu. După suspemndarea de sâmbătă, cel mai probabil urmează divorțul, lucru care aduce în prim plan o dilema.

Senatoarea Diana a reușit o performanță notabilă în scurt timp: să își viralizeze numele de familie la maxim. “Șoșoaca” e “brandul” politic ce a născut și substantive ironice de genul “șoșocari”, dar dacă divorțează de Silvestru și acesta nu îi va permite să îi păstreze numele, ar rămâne fără acest brand.

Sursa: strictsecret.substack.com