Polițiștii au deschis două dosare penale după un incident petrecut săptămâna trecută la Școala Generală „Constantin Săvoiu” din centrul municipiului Târgu Jiu.

coral

„În prezent, la Poliția Municipiului Târgu Jiu sunt în lucru două dosare penale întocmite pentru infracțiuni de loviri sau alte violențe, ca urmare a unui incident petrecut într-o unitate de învățământ din municipiu”, a declarat Ioana Nanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Săptămâna trecută, la Școala Generală „Constantin Săvoiu” a izbucnit un scandal monstru după ce doi elevi din clasa pregătitoare s-au îmbrâncit, iar mama unuia dintre ei a venit a doua zi la școală pentru a cere învățătoarei să rezolve situația.

Mai mulți părinți refuză să-și mai trimită copiii la școală din cauza unui copil considerat problemă, acuzând școala că nu gestionează corespunzător situația.

Directorul școlii a declarat că problema nu mai este între elevi, ci între părinți și un cadru didactic, transformându-se într-o luptă a orgoliilor.

„Am făcut tot ce ne stă în putință să mediem conflictele, dar nu putem media conflictul dintre un părinte și un învățător, atâta timp cât părintele își arată disprețul față de dascălul respectiv. Nu e un conflict între copii sau între copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii”, a declarat directorul școlii, conform observatornews.

În final, copiii au ajuns la consiliere psihologică, plângerile la poliție și la Inspectoratul Școlar Gorj, iar învățătoarea la Urgențe, în urma unui atac de panică.

Inspectoratul Școlar Gorj a comunicat că desfășoară o anchetă „pentru verificarea situației și medierea unui conflict între părinții elevilor dintr-o clasă a unității școlare” și a confirmat că mai mulți părinți refuză să-și mai lase copiii la școală, acuzând „disfuncționalități și conflicte la nivelul colectivului de părinți”.

„IȘJ Gorj a luat act, în cursul dimineții de 22 mai, de un incident petrecut la finalul săptămânii trecute, în incinta unei unități de învățământ gimnazial din Târgu Jiu. În prezent, desfășurăm o anchetă pentru verificarea situației și medierea unui conflict între părinții elevilor dintr-o clasă a unității școlare. Avem informații despre plângeri penale depuse la IPJ Gorj de către mai mulți părinți ai elevilor din clasa respectivă, aspectele urmând a fi soluționate de instituțiile abilitate legal. Numeroși părinți refuză să-și mai trimită copiii la școală, acuzând disfuncționalități și conflicte la nivelul colectivului de părinți, afectând buna funcționare a actului didactic. Unitatea de învățământ face toate demersurile pentru rezolvarea situației în regim de urgență”, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, Ionuț Catrina.