Ellingson a fost găsit mort în dormitorul unui imobil din Fontana duminică, potrivit Departamentului şerifului din comitatul San Bernardino, potrivit BBC.

LA Times a relatat că, potrivit poliţiei din San Bernandino, nu au existat semne evidente de crimă.

Cauza morţii nu a fost încă stabilită.

TMZ a fost primul care a publicat ştirea şi a vorbit cu tatăl lui Ellingson, care a spus că fiul său se lupta cu o tulburare de abuz de substanţe şi că a murit la un azil unde era internat.

El a adăugat că Ellington se descurca bine şi că moartea sa a fost un şoc pentru familia sa.

Fostul său coleg de scenă, Abigail Breslin, i-a adus un omagiu: „Evan Ellingson a fost o fiinţă umană bună, amuzantă şi extrem de talentată. El a jucat rolul fratelui meu mai mare în My Sister’s Keeper. Era o persoană cu adevărat grijulie, căreia îi păsa foarte mult să dea cea mai bună interpretare, ceea ce a şi reuşit. Unele dintre scenele sale din MSK încă îmi dau fiori. Era, de asemenea, caraghios, amuzant, glumeţ, iubitor de Red Bull (eu uram mirosul de Red Bull) şi era plin de energie şi era sufletul petrecerii”.

Ellingson şi-a găsit prima dată de lucru în reclame în copilărie, inclusiv într-o reclamă pentru compania de îmbrăcăminte şi încălţăminte Vans.

În 2000, a obţinut un rol în sitcomul Fox Titus şi, în 2004, a jucat în sitcomul ABC Complete Savages în rolul lui Kyle Savage, alături de Erik von Detten şi Keith Carradine.

În 2007, a obţinut rolul lui Josh Bauer în 24 alături de Kiefer Sutherland, iar apoi a jucat timp de trei ani rolul lui Kyle Harmon în CSI Miami, între 2007 şi 2010.

În 2006 a fost distribuit de Clint Eastwood în Letters from Iwo Jima.

Cel mai cunoscut rol de film al său a venit în drama My Sister’s Keeper din 2009, alături de Cameron Diaz, Abigail Breslin şi Alec Baldwin.

Ellingson nu mai apăruse pe ecran de câţiva ani.

  coral