• Drama neştiută a lui Florin Piersic are legătură cu sora sa. De-a lungul vieţii, actorul a avut parte de multe bucurii, însă a avut şi momente grele. De mic copil acesta are în suflet o durere imensă. Sora lui, Lucica, s-a stins din viaţa când avea 15 ani.
  • La acea vreme, maestrul teatrului românesc, avea doar şapte ani.

Drama neştiută a lui Florin Piersic

Sora artistului, Lucica, a murit înecată în Prut. Aceasta încerca să salveze o alta colegă de la înec, însă nu a reușit să supraviețuiască. Familia artistului a fost cea care a găsit-o fără suflare.

În cadrul unei emisiuni moderate de către Dan Negru, Florin Piersic a mărturisit totul. Actorul a spus că aceea a fost cea mai neagră perioada din viaţa lui şi că nu va uita niciodată înmormântarea surorii lui.

„Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei, ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut, sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha.

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic‘, a declarat actorul.

Ce pensie încasează lunar Florin Piersic

Florin Piersic are o pensie ridicolă după o viață întreagă petrecută pe scenă. Așadar, unul dintre cei mai iubiți actori ai țării, marele actor este nevoit să-și chibzuiască fiecare bănuț pe care îl încasează. Și aceasta deoarece statul român nu a știut niciodată să-și prețuiască oamenii care au încântat și care au oferit totul.

Concret, după mai bine de 65 de ani în lumea teatrului și a filmului, Florin Piersic încasează o pensie de doar 2000 de lei. Enorm de puțin dacă facem o comparație cu cea mai mare pensie specială din România, care ajunge la colosala sumă de 77.000 lunar!

Talentul și meritele i-au fost răsplătite de UNITER, care îl recompensează cu o indemnizație lunară. Astfel, pe lângă pensie, maestrul Florin Piersic mai primește de la Uniunea Teatrală din România încă 2700 de lei.

Cine este Florin Piersic

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj. Şi-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana,apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi Colegiul Național Emil Racoviţa). Florin Piersic a fost descoperit de către actriţă şi regizoarea Elena Negreanu.

A jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice, haiduci. A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”

Pe 30 mai 2002 a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Drama neştiută a lui Florin Piersic are legătură cu sora sa despre care a vorbit pe larg în cadrul unui interviu acordat lui Dan Negru.