Roland și Alina Schmidt, cu vârstele de 45 și respectiv 48 de ani, își aveau domiciliul în comuna Florești din județul Cluj, însă originile lor îi leagă de Sighetu Marmației. Cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și respectiv 10 ani, cuplul familial a părăsit temporar acest colț de lume pentru a se bucura de o vacanță în Grecia.

Tragica lor călătorie s-a încheiat abrupt în momentul în care mașina în care se aflau a intrat într-o coliziune nefericită cu un TIR, pe autostrada Salonic-Serres, în apropiere de kilometrul 18. Această arteră rutieră importantă asigură legătura dintre Salonic și Serres, continuând să traverseze regiunea și să conecteze granița greco-bulgară.

Evenimentul tragic a avut loc în timpul călătoriei lor de întoarcere către casă, punând capăt vacanței care ar fi trebuit să le aducă amintiri frumoase. Conform autorităților, mașina în care se aflau cei patru s-a ciocnit violent cu un TIR condus de un bărbat din Bulgaria. Ca urmare a impactului extrem de violent, autoritățile elene au intervenit prompt la fața locului. Șoferul TIR-ului a fost reținut pentru investigații suplimentare, în încercarea de a clarifica circumstanțele exacte ale accidentului.

Potrivit Antena3, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, anunță că fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti, soldat cu decesul a doi clujeni, soț și soție, și rănirea celor doi copii ai lor.

Consulatul din Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces.