Zeci de mii de lei topiți într-un incendiu. 60.000 de lei, ascunşi într-un hambar, au ars odată cu anexa şi locuinţa, mistuite de flăcări mari, în comuna clujeană Vad, în apropiere de Dej. Duminică dimineață, proprietarul a vrut să afle dacă o butelie mai are gaz şi a aprins în faţa ei un chibrit.

Printre ruinele casei şi ale hambarului, pompierii au descoperit grămezi de bancnote pe jumătate topite de foc: 60.000 de lei economisiți care în loc să fie depozitați într-o bancă, erau ţinuți în anexa locuinţei. Ginerele proprietarului, care este viceprimarul comunei, le-a confirmat paguba anchetatorilor.

„Banii, economiile socrilor. Într-un borcan erau, lângă o anexă. Altă anexă, nu în hambar, acolo unde se spune. Socrul a vrut să schimbe butelia. Şi dânsul a căutat-o cu chibritul să vadă dacă scapă sau nu scapă (gaz – n.r.)“, mărturiseşte Pompei Marius Vultur, viceprimarul comunei Vad, potrivit Observator News.

În acel moment, o flamă uriaşă a cuprins bucătăria. Flăcările s-au extins cu repeziciune în toată curtea, spre spaima vecinilor.

„Eram la masă, mâncam şi deodată am auzit o bubuitură. Şi când am ieşit s-a văzut fum“, povesteşte un localnic.
„La misiune au luat parte trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi“, a declarat Paul Olar, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

Zeci de mii de lei topiți într-un incendiu. Poliţiştii încearcă acum să pună cap la cap indiciile ca să verifice afirmaţia că cei 60.000 de lei distruşi de flăcări erau economiile socrilor viceprimarului.