Mircea Ioan Rus, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii anticorupţie.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi făcut presiuni asupra a trei agenţi din subordine, pentru ca aceștia să nu sancționeze contravențional un conducător auto pentru depășirea limitei legale de viteză și efectuarea unei depășiri pe linia continuă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

RUS MIRCEA – ION, comisar șef de poliție, la data faptei Șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

 

La data de 28 iulie 2018, inculpatul Rus Mircea Ion, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi făcut presiuni asupra a trei agenți de poliție din subordine, pentru ca aceștia să nu sancționeze contravențional un conducător auto pentru depășirea limitei legale de viteză și efectuarea unei depășiri pe linia continuă.

Deoarece agenții de poliție nu au cedat la presiunile șefului lor și au procedat la sancționarea conducătorului auto, inculpatul Rus Mircea Ion ar fi dispus declanșarea unor verificări de către lucrătorii Biroului Control Intern asupra celor trei polițiști.”, a informat DNA.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.