​​​​​​​O tânără mamă și-a aruncat cei doi copii ai săi de la etajul al doilea al motelului în care s-a cazat, azi-noapte, în Botoşani. După oribilul gest, femeia a vrut să se arunce și ea. A fost oprită de polițiști și dusă la spital. Are 23 de ani.

Băiețelul de 2 ani a murit, iar fratele lui, de 3 ani, a fost transportat în stare gravă, la spitalul Sfânta Maria din Iaşi.

Înainte de tragedie, femeia, în vârstă de 23 de ani, i-a trimis soțului un mesaj text pe telefon.

Polițiștii care se ocupă de caz cred că ea a premeditat totul.

„Scenele cumplite au avut loc la puțin timp după miezul nopții. Femeia închiriase o cameră la motelul din Botoșani. Recepționerul a fost martor la întreaga tragedie”, a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

După doar câteva minute din momentul în care au intrat în cameră, femeia și-a aruncat copiii de la etaj, povestește recepționerul.

„Am văzut ceva, ca un cearșaf, și erau, de fapt, copiii”, a declarat el.

În urma impactului, băiatul de 2 ani a murit pe loc, iar cel de-al doilea se luptă să supraviețuiască.

Mama ucigașă a vrut să sară, și ea, de la etaj, dar a fost imobilizată de echipele de intervenție.

Femeia a povestit ulterior că în timp ce copii dormeau, i-ar fi luat în brațe și ar fi sărit cu ei pe geam.

În fața ferestrei, însă, este un acoperiș. După ce a sărit, tânăra a rămas agățată de acest acoperiș, însă pe copii i-a scăpat pe betonul de dedesupt.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, o ambulanță dar și un negociator.

Negociatorul este cel care a vorbit cu ea, în timp ce în cameră s-a strecurat un ofițer de pompieri.

Femeia, ținută strâns de doi pompieri după ce a fost scoasă din cameră, a repetat continuu: „N-am vrut să le fac nimic rău! N-am vrut să le fac nimic rău!”

Ofițer de pompieri: „Am intrat în cameră, am îndepărtat mobilierul, am așteptat semnalul”

Momentul tensionat al negocierii cu mama ucigașă i-a dat timp să acționeze ofițerului de pompieri care a împiedicat-o să se sinucidă.

„Văd ca îi iubești după felul în care plângi. Dă-mi voie să vorbim pe scară. Nu mă voi apropia, îmi dai voie să mă urc, să vorbim?”, i s-a adresat negociatorul femeii aflată într-o stare de mare confuzie emoțională.

„Era foarte agitată, repeta obsesiv ‘Ce am făcut, îmi pare rău, nu vreau sa ajung la pușcărie, nu vreau să creadă lumea că sunt criminală'”, avea să povestească el ulterior.

În timp ce negociatorul discuta cu femeia, ofițerul de pompieri s-a strecurat în spatele ei și a imobilizat-o.

„Am deschis ușa, am îndepărtat tot mobilierul din cameră, am îndepărtat perdeaua, geamul, și am așteptat semnalul”, a spus, la rândul său, ofițerul de pompieri care a imobilizat-o pe femeie.

Soțul femeii confirmă că a primit un mesaj de la ea, cu puțin timp înainte de tragedie.

„Ultima data mi-a trimis mesaj la ora 23:30. Mi-a scris ceva nasol și mi-a zis adio. Am încercat să o sun, dar nu răspundea”, a declarat el.

Femeia a fost dusă la secția de psihiatrie a spitalului Mavromati dim Botoșani iar autoritățile au deschis o anchetă.