Există o mulțime de produse grozave care te ajută să îți organizezi valiza atunci când pleci într-o călătorie. Dar un tip crucial de articol ajută la organizare și, poate chiar mai important decât atât, la igienă.

Sunt persoane care se simt confortabil să își arunce pur și simplu pantofii în valiză, alături de îmbrăcăminte sau de alte articole. În timp ce persoanele care sunt mai conștiente de pericolele care există, s-ar putea gândi de două ori înainte.

Bacteriile și germenii de pe tălpile obiectelor tale de încălțăminte ar putea intra în contact cu hainele tale curate. Astfel, te supui unor pericole și unor griji suplimentare, pe care ai putea să le eviți, atunci când pleci într-o călătorie.

Nu uita să pui în bagajul tău genți pentru încălțăminte „Cred că este o idee bună să îți pui pantofii într-o pungă de plastic de la un magazin alimentar sau să folosești una dintre acele pungi reutilizabile cu fermoar pe care le poți cumpăra din toate magazinele de pantofi.”, a declarat profesorul de microbiologie și patologie Philip M. Tierno, potrivit HuffPost.

El a observat că nivelul de „germinitate” al unei perechi de pantofi depinde de mai mulți factori, cum ar fi designul pantofilor, locul în care mergi în ei și cât de des îi speli.

„Dacă partea inferioară a pantofului are nervuri sau există nervuri pe lateral sau alte zone care pot colecta material, atunci gândește-te la ceea ce ridică.”, a explicat Tierno. Există urină, fecale umane și animale și o mulțime de alte lucruri care sunt germinate. Astfel, elementul esențial pentru împachetat pe care nu îl adaugi în valiză devine extrem de important.

De ce sunt importante gențile pentru încălțăminte Studiile au arătat că o singură pereche de pantofi poate conține milioane de organisme bacteriene, inclusiv E. coli și alte tipuri de bacterii care cauzează boli. Pe lângă tălpile pantofilor, zona interioară poate transporta și microbi.

În cazul în care ești o persoană care transpiră excesiv, ai putea deveni purtătoare de stafilococ auriu, care poate fi răspândit din interiorul pantofului, în plus față de orice s-ar putea găsi pe talpă.

De asemenea, la fel de neplăcut este ca mirosul generat de sudoare să se răspândească în interiorul valizei.

Din fericire, potrivit specialiștilor, pentru majoritatea oamenilor, răspunsurile imunitare și barierele precum pielea te protejează de infecții, chiar și atunci când ești expusă la microbii răspândiți de încălțăminte. Cu toate acestea, poți folosi acest truc accesibil care te va scăpa de orice grjiă.