Consiliul Județean Cluj a anunțat că și anul acesta va premia elevii merituoși ai județului.

Forul administrativ județean va organiza, în perioada imediat următoare, cu respectarea măsurilor epidemiologice impuse de către autorități, o ceremonie de premiere a elevilor din județ care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea 2021, precum și a celor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

„Și în acest an, Clujul a fost pus pe harta excelenței în educație de către elevi merituoși, care s-au remarcat prin rezultatele deosebite obținute în această sesiune de examene. Datorită acestor tineri dedicați, județul nostru a obținut cele mai multe medii de 10 din țară la Evaluarea Națională, dar și cea mai bună rată de promovabilitate pentru examenul de Bacalaureat. Îi felicit și le mulțumesc tuturor, elevi, profesori, părinți, cei care au făcut posibilă această reușită cu adevărat remarcabilă”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pe lângă diplomele de excelență ce vor fi acordate cu acest prilej, tinerii absolvenți, atât cei de liceu, cât și cei de gimnaziu, care au promovat examenele cu media 10, sau care vor obține acest rezultat la finalul perioadei de contestații, în urma reevaluării lucrărilor, vor fi recompensați și cu o sumă de bani oferită de Consiliul Județean Cluj.

Și primarul Emil Boc a confirmat pentru monitorulcj.ro că elevii din Cluj-Napoca cu media 10 la BAC sau Evaluarea Națională vor fi premiați de administrația locală.

Luni, 5 iulie, au fost afișate rezultatele înainte de contestații la Bacalaureat. În județul Cluj, doar trei elevi au reușit să obțină media 10. O singură medie de 10 a fost obținută de un elev din Cluj-Napoca, din cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”. O altă notă de 10 a fost obținută de un elev de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej, iar a treia notă maximă, de un elev din cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla.