Primarul Emil Boc anunță obținerea unei investiții de 10 milioane €, de la Guvern, pentru Parcul Este al municipiului. La această sumă se adaugă și aproximativ 10 milioane € pe care primăria îiinvestește din resurse locale, pentru a amenaja aproximativ 10 hectare din cele 54 câte are parcul.

coral

Parcul Est articulează punctul de întâlnire al văii Becașului cu zonele mlăștinoase din Gheorgheni. Fosta pepinieră conectează cele două habitate sălbatice și unește comunitățile urbane învecinate. Zonele mlăștinoase și umede sunt recondiționate, extinse și protejate pentru a deveni nucleul noului parc, prin biodiversitatea lor remarcabilă.

Fosta pepinieră, care se află între zonele mlăștinoase și pârâul Becaș, este păstrată, făcută accesibilă și transformată într-o rețea de garduri vii, plantații, păduri mici și luminișuri. Această rețea de spații verzi publice de diferite dimensiuni și atmosfere oferă o flexibilitate largă în utilizare și permite dezvoltarea în etape a parcului Est, în timp ce suprafețe mai mari sunt păstrate ca viitoare rezerve.

CMF: 21240015