Horia Sulea, primarul comunei Florești, cea mai mare din România, a devenit președintele Filialei Cluj a Partidului Ecologist Român și va candida din partea acestei formațiuni politice pentru încă un mandat de primar, după ce PNL Cluj, partidul din care făcea parte până nu demult, i-a retras sprijinul politic în urma condamnării sale, chiar nedefinitive, la închisoare cu suspendare.

Anunțul a fost făcut de primar în prezența președintelui PER, Dănuț Pop, care a anunțat că partidul pe care îl conduce pregătește noi surprize în perioada următoare și se pregătește de un rezultat bun la alegerile locale și parlamentare din acest an.

Primarul Floreștiului a fost suspendat, în ședința din Ianuarie a Biroului Politic Județean al PNL Cluj, din toate funcțiile pe care le deținea în partid – cea de președinte al organizației PNL Florești și cea de vicepreședinte PNL la nivel județean.

Decizia vine după ce Horea Șulea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăți nelegale a serviciilor de curățenie stradală și deszăpezire din comuna pe care o conduce.

Alături de Horia Șulea, în dosar sunt inculpați și fostul primar, Ioachim Vancea, dar și directorul tehnic din Primăria Florești, Florin Zanc. Șulea și Vancea sunt acuzați că au efectuat plățile fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, în anii 2010, 2012 și 2013. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei.