Marți seară, Anglia și Danemarca și-au asigurat locurile în optimile de finală după ultimele meciuri din grupa C de la EURO 2024. Partidele Anglia-Slovenia și Danemarca-Serbia s-au încheiat ambele cu scorul de 0-0.

Anglia a terminat pe primul loc în grupă, acumulând 5 puncte.

Danemarca a obținut și ea calificarea de pe locul 2, având 3 puncte.

Serbia a fost eliminată, clasându-se ultima în grupă.

Slovenia a terminat grupa cu același punctaj, golaveraj și număr de cartonașe galbene ca Danemarca. Departajarea s-a făcut în funcție de locul ocupat în calificările pentru EURO, unde danezii au avut un avantaj.

Slovenia, ocupând locul 3 cu 3 puncte, mai așteaptă rezultatele din celelalte grupe pentru a vedea dacă se va califica în optimi. La acest turneu final, patru din cele șase echipe clasate pe locul 3 vor merge mai departe.

România se va califica sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În caz de egal, România ar avea 4 puncte, suficiente pentru a prinde locul trei, indiferent de rezultatul meciului Belgia – Ucraina, deoarece are avantaj în fața Ucrainei la egalitate de puncte, conform calculelor Digi Sport.

În cazul unei înfrângeri cu Slovacia, România mai poate ajunge în optimi doar dacă Belgia învinge Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două echipe de pe locul trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar cu un golaveraj mai slab decât al României.