UEFA  a luat o decizie drastică după meciul Austria – Turcia, scor 1-2, din optimile EURO 2024, relatează Digi Sport.

După fluierul final, Merih Demiral a făcut cu ambele mâini semnul „Lupilor gri”, o grupare de extremă dreapta din țara sa. Forul continental a analizat imaginile și i-a aplicat o sancțiune de două meciuri.

Cotidianul german Bild a anunțat joi seară că fundașul central de 26 de ani al lui Al-Ahli va rata sfertul de finală cu Olanda, programat pe 6 iulie.

De asemenea, în cazul în care Turcia obține o calificare istorică în semifinale, Demiral nu va putea juca nici împotriva câștigătoarei dintre Anglia și Elveția.

Vestea este teribilă pentru Demiral și Turcia, în contextul în care stoperul a intrat pe parcurs în primele două meciuri, apoi a fost titular în al treilea, iar la cel cu Austria a decis meciul de unul singur, printr-o dublă.

Explicația pentru sancțiunea acordată de UEFA Potrivit aceleiași surse, UEFA a vrut să rămână constantă, după ce i-a aplicat o sancțiune identică lui Mirlind Daku.

După Croația – Albania 2-2, fotbalistul a luat o portavoce de la fanii albanezi și a început să dea tonul unor scandări jignitoare la adresa sârbilor și macedonenilor, care nu pot fi reproduse.