În calitate de parteneri în organizarea evenimentului, Consiliul Județean Cluj și Asociația Electronic Cultural Events Cluj invită toți iubitorii muzicii electronice-minimale românești să participe la prima ediție a Festivalului „REPERE”, eveniment care se va desfășura, preponderent, în incinta Parcului Etnografic „Romulus Vuia” din Hoia, în data de 22 iunie 2019. 

Conceput ca un blend de cultură și muzică, #Repere își propune să aducă o altă perspectivă asupra muzicii electronice din România, una care pune accent, în principal, pe aspectul cultural și tradițional românesc. Cu o dorință de a oferi ceva în care se resimte sufletul autentic românesc, Repere va încerca să ofere atât românilor cât și vizitatorilor străini oportunitatea de a explora cultura românească prin intermediul muzicii electronice, dar și viceversa, a muzicii electronice prin cultură.

Astfel, prima ediție a acestui festival va aborda tradiția românească și traiul strămoșesc din secole XVIII-XIX, în ideea creării unui pod între nou și vechi, o întâlnire între tradițional și modern. Evenimentul va debuta în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, cu partea de „daytime”, în data de 22 iunie, cu începere de la ora 12.00. Unii dintre cei mai renumiți maeștrii ai muzicii electronice autohtone vor încânta publicul prezent, sentimentul românesc fiind dublat de aromele specifice mâncării tradiționale. De altfel, pe lângă sunetul, gourmet-ul local și cocktail-urile făcute la cheie, festivalierii vor putea explora Muzeul în întregime, accesul fiind inclus în prețului biletului.

Ulterior, după o zi întreagă de dansat și explorat zecile de monumente ale arhitecturii satului vechi, tradițional, din zona Transilvaniei, publicul este invitat să participe, cu începere de la ora 22.00, la un „afterparty” în locația fostului cinematograf de renume, Urania Palace. 

Pentru detalii suplimentare referitoare la acest eveniment inedit în peisajul cultural românesc și clujean, dar și informații referitoare la bilete sau artiști invitați, vă rugăm să accesați link-ul ACESTA.

coral