Aproape toți elevii din Cluj vor începe anul școlar în bănci, în sistem clasic sau în schimburi, pe data de 14 septembrie 2020. Opt unități de învățământ din județ vor face cursurile exclusiv online.

Din cele 423 de unități școlare de la nivelul județului Cluj, 317 vor începe anul școlar pe SCENARIUL 1 (VERDE), 98 de unități de învățământ vor începe pe SCENARIUL 2 (GALBEN), iar 8 unități școlare vor începe pe SCENARIUL 3 (ROȘU).

„Cele 8 unități școlare care vor face cursuri online, în acest moment sunt: cele din comuna Aghireșu, pentru că rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, deoarece imobilul este aflat în reparație, și aici lecțiile se vor face online. De asemenea, mai este un liceu privat din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ”Horea, Cloșca și Crișan” care a optat pentru scenariul online”, a declarat Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean.

Singura unitate administrsativ teritorială din județul Cluj, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori, la data de 9 septembrie, este comuna Aghireșu, dar „situația este stabilă”, a asigurat Prefectul de Cluj.

În județul Cluj, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este în momentul de față 0,54 la 1.000 de locuitori, iar în municipiul Cluj-Napoca este de 0,64 la 1.000 de locuitori.

Unitățile de învățământ au stabilit scenariul pe care îl vor urma după numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile, adică numărul de cazuri la o mie de locuitori.

Acest lucru se poate schimba pe parcursul anului școlar. Astfel, dacă după începerea cursurilor un elev dintr-o clasă va avea coronavirus, atunci întreaga clasă va fi izolată la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. Dacă vor exista 3 astfel de cazuri la nivel de școală, atunci întreaga instituție va intra în carantină.

CITEȘTE MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE SCENARIILE PENTRU ȘCOLI AICI

coral