Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis joi, 1 octombrie 2020, introducerea unor noi discipline în unităţile de învăţământ. Pentru clasele a III-a și a IV-a ar trebui să studieze „Eu şi scena”, clasele a VI-a și a VII-a „Teatrul şi noi”, iar clasele a X-a şi a XI-a disciplina „Laboratorul de teatru”.

„Elevii să studieze la clasele a 3-a și 4-a disciplina „Eu și scena”, la clasa a 6-a și a 7-a disciplina „Teatrul și noi”, iar la clasele a 10-a și a 11-a, disciplina „Laboratorul de teatru”. Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului UE pentru competențele cheie de învățare pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, Declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO prevăzute în Agenda de la Seoul în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială.”, a declarat Monica Anisie în cadrul unei conferințe de presă.

Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

Peste 10.000 de părinți au semnat o petiție online prin care cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Cei care au semnat petiția sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată deschiderea școlilor și cer ca elevii să nu mai poarte măști în interiorul unităților de învățământ.

Prin semnarea acestei petiții, părinții cer public demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Printre altele, părinții spun că a gestionat prost deschiderea anului școlar și sunt nemulțumiți că cei mici trebuie să poarte măști în timpul orelor de curs, dar și pentru faptul că nu au voie să iasă în pauze.

CITEȘTE ȘI:

Educație sexuală în școli, doar cu acordul părinților

 

coral