Consiliul Județean Cluj a aprobat luni proiectul pentru modernizarea unui sector de drum în lungime de aproximativ 26 de kilometri care traversează localitățile Agârbiciu, Dângău Mare, Dângău Mic, Râșca și Beliș, urmând ca pentru execuția lucrărilor să fie accesați bani europeni.

Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul privind „Modernizarea DJ 103K km 9+435 – km 35+155 – etapa I Elaborarea documentației tehnico-economice”, pentru a fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

Proiectul vizează elaborarea documentației tehnico – economică pentru modernizarea unui sector de drum în lungime de aproximativ 26 de kilometri care traversează localitățile Agârbiciu, Dângău Mare, Dângău Mic, Râșca și Beliș.

„Modernizarea acestui drum are o importanță aparte întrucât va contribui atât la dezvoltarea localităților pe care le traversează cât și a acestei întregi zone turistice al cărei cel mai cunoscut obiectiv este stațiunea Beliș-Fântânele”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate și dezvoltarea economică a acestei zonei rurale cu un crescut potențial turistic, situată în proximitatea rețelei europene de transport TEN-T. De asemenea, reabilitarea acestui traseu va facilita accesul transportatorilor dinspre drumurile naționale înspre zona cuprinsă în proiect, constituind o alternativă viabilă, capabilă să contribuie la decongestionarea traficului auto pe anumite sectoare de drumuri naționale.

Conform CJ Cluj, valoarea totală estimată pentru elaborarea documentației tehnico-economice este de 1.449.540 lei, din care 1.420.549,20 reprezintă suma nerambursabilă solicitată, iar 28.990,80 lei contribuția proprie a forului administrativ județean. În ceea ce privește finanțarea execuției propriu-zise a lucrărilor de reabilitare, intenția Consiliului Județean Cluj este de a accesa fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional 2021-2027.

coral