Primăria Cluj-Napoca a efectuat în cursul zilei de luni, 22 mai, prima evacuare a unei familii dintr-o casă construită ilegal pe strada Valea Chintăului, în urma unei decizii definitive a magistraților clujeni care dă dreptul municipalității să demoleze locuința.

Proprietarii sunt disperați și susțin că au depus documentația necesară pentru emiterea unei autorizații de construire pentru a intra în legalitate, însă solicitările au fost respinse de Primăria Cluj-Napoca.

„Am fost în proces cu Primăria Cluj-Napoca și am pierdut. Au venit Jandarmeria, Poliția Locală, executorii. Nu mai vor să ne lase deloc. Ne dau voie până la ora 14:00 să mai scoatem din lucruri. Am cerut să ne lase o săptămână, să demolăm noi casa, dar nu au acceptat. Primăria mă scoate în drum cu 3 copii. Da, am greșit, am plătit amenda. Am făcut tot ce am putut pentru a intra în legalitate, dar nu ne mai lasă să facem nimic.

Soacra mea a început construcția casei în 2006, după aceea eu și soțul meu am preluat-o. Am depus actele, dar a venit un control, după ce ne-a pârât un vecin, iar noi am picat la mijloc. Este adevărat că noi am greșit atunci, că nu aveam autorizație. Îmi asum. Dar noi am încercat să intrăm în legalitate și nu ni s-a permis. Am fost dispuși să facem orice pentru a intra în legalitate, dar nu s-a vrut. Am depus toate actele pentru autorizație, dar ni s-a spus că nu se mai poate face din punct de vedere legal. Deși am găsit o soluție legală, să fac un partaj, să mă lase să trec casa pe mine, însă nu s-a mai ținut cont.

Am înțeles că zona este cu probleme, dar nu mai este bunăvoință absolut deloc. Mi-am scos toate lucrurile din casă în stradă. Nu știu unde o să mă duc și ce o să fac. De la Primărie mi s-a spus că pot să-mi ofere o locuință pe strada Oașului, unde stau oamenii străzii, să mă duc cu copii acolo. Din păcate, există o sentință definitivă pe care Primăria trebuie să o pună în executare. A venit un executor care nu are ordin de evacuare, dar pentru că am pierdut procesul mi-a spus că nu mai are nevoie de nimic și ne poate scoate în drum.”, a declarat proprietara imobilului pentru Gazeta de Cluj.