Polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin au intervenit prompt pentru a salva o femeie însărcinată, aflată pe marginea unei șosele, în imposibilitatea de a se deplasa.

Femeia însărcinată se afla singură pe marginea drumului FOTO Facebook/ Sindicatul Europol

Femeia însărcinată se afla singură pe marginea drumului FOTO Facebook/ Sindicatul Europol

Incidentul a avut loc, vineri, în apropiere de localitatea Armeniș, din județul Caraș Severin, arată adevărul.ro

Femeia fusese „aruncată” din mașină

Conform relatărilor, o ceartă între soți a escaladat, culminând cu faptul că femeia a fost dată afară din autovehiculul condus de bărbat. Nemaiputând să se miște, femeia a fost găsită pe DN 70 de către un echipaj de la Poliția de Frontieră care se întorcea dintr-o misiune.

Polițiștii au acordat primul ajutor femeii, constatând că aceasta era însărcinată și că avea nevoie urgentă de asistență medicală. Cu promptitudine, au transportat-o la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru investigații și tratament.

Sindicatul Europol a salutat gestul polițiștilor pe pagina sa de Facebook, care au fost felicitați pentru empatia lor și spiritul civic de care au dat dovadă.

Mesajul Sindicatului Europol

„Empatia, curajul și spiritul civic sunt doar câteva dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un polițist, iar de asta au dat dovadă ieri trei dintre colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin în timp ce se întorceau dintr-o misiune de la Timișoara.

Aceștia au observat pe carosabilul DN 70, în dreptul localitătii Armeniș din județul Caraș Severin o femeie căzută, aflată în imposibilitatea de a se deplasa. Polițiștii nu au stat deloc pe gănduri, au oprit de îndată autospeciala de poliție și i-au acordat primul ajutor femeii.

Aceasta era conștientă și le-a precizat acestora că este însărcinată, iar după un conflict spontan cu soțul acesteia, posibil ca aceasta sa fi fost aruncată din autovehiculul pe care acesta îl conducea.

La scurt timp a sosit și un echipaj al Poliției din Armeniș care au condus femeia la o unitate spitalicească din localitate.Verificările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Politiei Baile Herculane. Îi felicităm pe colegii noștri pentru modul in care au acționat si pentru gestul de umanitate de care au dat dovadă”, este mesajul Europol, postat pe Facebook.