Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, au vizitat, miercuri, şantierele loturilor Iernut – Cheţani şi Cheţani – Câmpia Turzii ale Autostrăzii Transilvania (A3).

Ministrul a apreciat că stadiul fizic al lucrărilor este acceptabil: "Astăzi am efectuat o vizită pe cele două loturi de autostradă, am făcut o scurtă evaluare. Am văzut că s-a lucrat la structuri şi pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, ceea ce este un lucru îmbucurător, fiindcă se recuperează anumite decalaje care existau la aceste loturi.

Progresul fizic este unul acceptabil, aş spune, pe lotul Iernut – Cheţani, pe tronsonul Cheţani – Câmpia Turzii am spus constructorului că aş vrea să văd, de fapt trebuie să văd, de săptămâna viitoare, o mobilizare mult mai mare.

Asta nu înseamnă că celălalt lot este exclus sau că a fost o mobilizare mult mai exemplară. Pot să spun că ghinionul lui e că voi sta pe şantiere în permanenţă, aşa că ne vom întâlni destul de des. Săptămânal voi vedea exact cum evoluează lucrările", a declarat Răzvan Cuc, citat de Agerpres.ro. 

Autostrada Câmpia Turzii – Târgu-Mureş este împărţită în patru porțiuni:

  • lotul 1, între Ungheni şi Ogra, de 10,1 km,
  • lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, de 3,6 km,
  • lotul 3, între Iernut şi Cheţani, de 17,9 km,
  • lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani, de 15,6 km.

Două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni – Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, de 14 km, au fost date în folosinţă în decembrie 2018.

Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, restul de 25%, de la bugetul de stat, iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral