Reorganizarea circulației auto în cartierul Gheorgheni ar urma să fie efectuată în această vară. Deși promisă pentru toamnă, banda dedicată pentru mijlocele de transport în comun spre Iulius Mall mai așteaptă. 

După ce la începutul lunii aprilie 2019, Primăria Cluj-Napoca a introdus banda dedicată mijloacelor de transport în comun pe segmentul Septimiu Albini – Cipariu, de pe Bulevardul Titulescu, din 15 iunie banda a fost extinsă între Septimiu Albini și Interservisan. 

"Astfel, lungimea totală a benzii dedicate transportului în comun pe traseul str. Memorandumului – Interservisan este de 2.900 m, din care 1.300 m între Interservisan și Cipariu, iar între Septimiu Albini și Cipariu 620 m", transmite municipalitatea. 

"A doua etapă de reorganizare a circulației în cartierul Gheorgheni vizează introducerea benzilor dedicate pe Bulevardul Nicolae Titulescu, sensul spre Iulius Mall, și va fi implementată în această toamnă". Deși informația a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Dan Tarcea, viceprimarul s-a contrazis, marți dimineața, în cadrul unei emisiuni radio la un post local. 

"Am reușit să extindem banda dedicată mijloacelor de transport în comun din cartierul Gheorgheni până la Interservisan. Pe celălalt sens vor fi două benzi de circulație și nu va fi bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun pentru că sunt doar două linii și în acest moment nu se justifică.

În Gheorgheni va urma și remodelarea circulației din cartier, un proiect pe care l-am început anul trecut. Este vorba despre câteva sensuri unice, cu piste de biciclete, cu parcări noi, peste 500. Acest lucru se va întâmpla după data de 15 iulie, mai avem câteva elemente de rezolvat până atunci și vom putea face și marcajele necesare", a declarat Tarcea. 

 

coral