Angajații Depoului CFR Cluj au intrat în grevă ieri dimineață 16 ianuarie, din cauză că CFR Călători a refuzat să încheie un nou contract de mentenanță cu compania la care lucrează, anunță econimica.net.

Proteste similare sunt în 12 depouri din țară, iar, în prezent, 19 trenuri de călători sunt anulate, pentru că nu au mentenanţa făcută. Angajații care se ocupă de mentenanța și revizia locomotivelor au intrat în grevă pentru că CFR Călători refuză să încheie un nou contract de mentenanță. 

"Este un protest spontan. Este a treia zi de proteste la SCRL Brașov. Sunt o sumedenie de trenuri anulate, cel puţin Regio sunt foarte multe. Începând de astăzi (joi, n.r.) au început să anuleze şi InterRegio.

CFR Călători este în culpă, atâta timp cât au un contract de mentenanţă expirat, un contract negociat pe toate compartimentele, care a fost validat, şi încearcă şi acum să tragă de timp.

Tot nu au încheiat contractul de mentenanţă, cred că încearcă să ne păcălească, pentru că altă impresie nu am'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Ionel Savin, prim vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012.

UPDATE: Angajaţii Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive (SCRL) au încetat greva şi au reluat lucrul în toate secţiile, joi după ora 12:00, după ce conducerea companiei CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL, a declarat, pentru AGERPRES, directorul SCRL, Cristian Coconaşu.

"Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparaţii din SCRL în toate secţiile. Contractul de mentenanţă a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.).

Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune", a precizat directorul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive.

coral